Entertainment

Waarom wij Nafi Thiam aanbidden en jij dat ook zou moeten doen

Haar speer suist recht op ons hart af

Dagelijks analyseren we hier bij Manners alles waar wij mannen van houden: auto’s, whiskey, goede manieren en natuurlijk vrouwen. Het goede nieuws: jullie mogen meegenieten. Vergis je echter niet, we schotelen je niet zomaar tieten voor. Of toch niet per se. Wel een vrouw die ons om veel andere redenen bij onze kl*ten heeft. Deze week: zevenkampster Nafissatou ‘Nafi’ Thiam, onze Belgische trots met Senegalese roots. 

Nafi Thiam

Waar begin je als je een vrouw moet omschrijven die zeven verschillende sporten op hoog niveau beoefent? Nafi Thiam is de driëntwintigjarige badass die ons land op de Olympische Spelen in Rio (2016) van een gouden medaille voorzag en een jaar later ‘eerste Belgische wereldkampioene zevenkamp’ op haar CV mocht schrijven.

De zevenkamp

De zevenkamp voor vrouwen wordt outdoor gehouden. Nafi en haar concullega’s werken op twee dagen tijd een druk programma af: honderd meter horden, tweehonderd meter hardlopen, achthonderd meter lopen, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en speerwerpen. Haar glimlach als ze weer eens wint raakt ons met de kracht van die speer recht in het hart.

Nog een weetje voor de volgende keer dat het Trivial Time is: op de Olympische Spelen van 1984 stond de de heptathlon voor het eerst op het programma en het wereldrecord staat op naam van Jackie Joyner-Kersee (7.291 punten, gevestigd in 1988 in Seoel). Met een voorlopig persoonlijk record van 7013 punten kan Nafi dat misschien binnenkort verbeteren.

Het spreekt voor zich dat Nafi Thiam heel veel moet oefenen om zonder kleer- en spierscheuren al die disciplines aan te kunnen. Je vindt haar dan ook regelmatig in de fitness of op het atletiekveld met coach Roger Lespagnard. Of met haar lief, tienkamper Niels Pittomvils.

Hoewel haar leven in het teken van sport staat, kan je met Nafi Thiam ook babbelen over andere dingen. Over jullie gedeelde passie voor ‘Star Wars’ bijvoorbeeld, of over wie nu het best kan kaartlezen. In dit geval is dat overduidelijk een vrouw, want Thiam studeert geografie aan de universiteit van Luik.

Een date met deze powervrouw zit er voor jou mogelijks niet in, maar vurige aanbidders kunnen haar wel volgen op Instagram. Daar moet je haar alleen wel delen met honderdduizend andere stalkers – ehm, volgers.

03-08-2018 - Jutta