Entertainment

‘Narcos: Mexico’ staat op Netflix, maar was een vierde seizoen echt nodig?

Niet iedereen is even enthousiast

Vorige week verscheen ‘Narcos: Mexico’ op Netflix. Die belooft dezelfde kwaliteit en spanning als je gewend bent van de serie, maar dan in Mexico. Denk: een nieuw land, een nieuw tijdperk en een nieuw kartel. Alle ingrediënten voor een paar verslavende televisieavonden lijken aanwezig, alleen … is niet iedereen even enthousiast.

Lange afleveringen

Eerst en vooral: de meeste recensenten zijn wél enthousiast. De vier reeds verschenen recensies op Metacritic zijn vrij positief en in grote lijnen zijn de kenners het dus met elkaar eens.

Datgene wat de originele reeks zo goed maakt, zit ook in ‘Narcos: Mexico’. Je weet ongeveer wat er gaat gebeuren, maar de serie brengt het zo goed dat je aan de buis gekluisterd blijft. Qua sfeer, spanning en tempo is alles dus gewoon weer in orde. Punten van kritiek? De afleveringen zouden iets te lang zijn en niet iedereen is even enthousiast over de keuze van Diego Luna als Miguel Ángel Félix Gallardo.

Een onvoldoende?

Met Metacritic-scores van 84/100 en een 90/100 van Rotten Tomatoes kan de nieuwe ‘Narcos’-reeks dus moeilijk slecht te noemen zijn, maar daar is ‘The Independent’ het niet mee eens. Daar krijgt de reeks namelijk maar twee van de vijf sterren.

‘Narcos: Mexico’ zou er niet in slagen om uit de schaduw van het origineel te komen en dat heeft vooral te maken met een gebrek aan flair. Of zoals de krant het zelf zegt: “Season four of the crime drama tells its story with as much flair as a GCSE history book.” Volgens hem mist de reeks originaliteit en is de hele drugshype nu wel voorbij.

En eerlijk? Ergens kunnen we de recensent wel volgen. Een reeks als ‘Narcos’ verdient het om te stoppen op haar hoogtepunt. Alleen … is dat hoogtepunt er nog niet per se. ‘Narcos: Mexico’ doet gewoon wat de vorige seizoenen ook al deden, maar dan in een andere tijd en in een ander land. Bovendien: je hoeft cocaïne niet opnieuw uit te vinden, want het origineel is al verslavend genoeg.

Meer Netflix-parels?

21-11-2018 - Thomas