Jan
Jan Entertainment 13 jun 2019

NASA neemt je in 60 seconden mee langs de bewolkte aarde

NASA-astronaut Nick Hague heeft een zeldzaam mooie timelapse-video gedeeld die je in zestig seconden meevoert rond de aarde.

Tijd is een relatief begrip. Zo is de ervaring van tijd in de ruimte heel anders dan hier op aarde. Er zijn geen obstakels en je kunt er relatief vlot van punt A naar B gaan en steeds het overzicht bewaren. En omdat er weinig andere ‘weggebruikers’ rondzweven in outer space kun je ook nog eens goed doorvlammen. Het International Space Station (ISS) draait zestien keer per dag rond de aarde met een snelheid van ongeveer 17.150 kilometer per uur, daar kan het Formule 1 nog een puntje aan zuigen.

De timelapse-video van NASA-astronaut Nick Hague

NASA-astronaut Nick Hague, die van maart tot oktober aan boord zit van het ruimtestation, heeft een prachtige timelapse-video vanuit het ISS gemaakt en deze gedeeld. Het filmpje dat normaal dertig minuten zou duren, heeft hij versneld, waardoor je in zestig seconden een rondje aarde maakt. Deze bewerkte opname laat een prachtig beeld zien van de aarde vanuit de ruimte. “Het heeft even geduurd om de schoonheid van onze planeet te vangen,” tweette hij. “Het is ontzagwekkend om te zien hoe de wolken in de schaduw verdwijnen.”

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
NASA neemt je in 60 seconden mee langs de bewolkte aarde
Sluiten