Louis
Louis Life 25 nov 2019

De mooiste Europese nationale parken voor op je bucketlist

Wandelen door de natuur is iets wat iedereen wel kan appreciëren. En we hebben het dan niet over een halfuurtje door het stadspark kuieren, maar een echte hike door een natuurpark. Deze nationale parken verdienen een plekje op je bucketlist. 

Plitvice-park, Kroatië

Plitvice Park waterval

Ongerepte natuur, prachtige meren en watervallen, dat is het Plitvice-park in Kroatië. In het park vind je zestien meren en wel negentig watervallen. Meer dan keuze genoeg om de ogen uit je kop te kijken dus. Het park ligt op de grens met Bosnië en Herzegovina, dus kan je meteen een extra land bezoeken op je reis.

Rondane Nationaal Park, Noorwegen

Rondane Nationaal park

Rondane Nationaal Park is gelegen in Noorwegen. In dit park kan je het typische landschap van Noorwegen aanschouwen: mos, mos en nog eens mos. Er leven grote aantallen rendieren, maar soms zie je ook veelvraten, otters en elanden. En heel, heel, af en toe wordt er een beer gespot.

Nationaal park Lake District, Engeland

Lake District

Lake District is zowel perfect voor de mens die een simpele dagwandeling wilt maken of voor zij die van een meerdaagse hike houden. Ben je niet goed te been? Zit je vastgekluisterd in een rolstoel? Don’t worry, I got you. Aangelegde paden maken het voor rolstoelgebruikers en buggies gemakkelijk. Zo hoef niemand iets van de schoonheid van dit natuurgebied te missen.

Hohe Tauern, Oostenrijk

Hohe Tauern

Wilkommen im schönen Österreich. Het land van de strakke lederen overalls, bier en jodelen. Een land voor vreemde mannen zou je denken, maar toch bezit het een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Denk maar aan de landschappen van de Milka-reclame’s. De glinsterende gletsjervlakken, prachtige alpenweiden met grazende koetjes en klaterende watervallen zijn hier overal te zien. In Oostenrijk vind je nog tal van andere parken, dus beperk je zeker niet tot alleen dit park.

Bron: Nature Scanner

Nature Scanner

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De mooiste Europese nationale parken voor op je bucketlist
Sluiten