Stuff 14 dec 2018 Jutta

Deze Nerf-gun op waterstof is zelfs te gevaarlijk voor de pijltjes

Nerf-blasters zijn doorgaans onschuldige wapens. Om ervoor te zorgen dat er geen gewonden vallen door de foam-pijltjes, wordt de kracht van de dingen verstandig genoeg beperkt. Dat zorgt er echter voor nogal wat teleurstelling bij schietgrage (grote) kinderen. Ook YouTuber Peter Sripol vond de power van zijn Nerf N-Strike Elite Mega CycloneShock Blaster maar matig en besloot er wat aan te doen. Het resultaat is een Nerf-gun op waterstof, waar zelfs de pijltjes bang voor moeten zijn.

Electrolysemachine voor waterstof

We geven alvast even mee dat je dit vooral niet zelf moet proberen en dat het ronduit gevaarlijk is wat Sripol heeft gedaan. Maar als je alleen benieuwd bent hoe de man het voor elkaar heeft gekregen, kun je verder lezen.

Om een Nerf-gun op waterstof te maken, heeft hij er uiteraard eerst voor gezorgd dat hij aan waterstof kwam. Zoals je weet zit dit gewoon in water, en om de waterstofatomen (de H’s uit H2O) te scheiden van het zuurstofatoom in de watermolecule maakte Sripol gebruik van een geïntegreerde electrolysemachine.

Wanneer de waterstofatomen vervolgens voorgesteld worden aan de taser, ontstaat er een soort ontploffing, waardoor het pijltje een stuk harder uit de Nerf-gun schiet dan normaal.

De Nerf-gun op waterstof is té krachtig

Hoe langer het elektrolyseproces aan de gang gaat, hoe meer waterstof er wordt geproduceerd en hoe krachtiger het ding pijltjes kan schieten. Sripol kwam er echter algauw achter dat een beperking op de power toch ook wel nuttig kan zijn. Op een gegeven moment begonnen de pijltjes namelijk zelfs kapot te gaan door de schietkracht.

En dat is misschien maar goed ook, want het ding zou evengoed onverwacht kunnen ontploffen. Niet iets om dus zelf mee aan de slag te gaan, maar misschien wel goed om over te weten voor het geval die zombie-apocalyps er ooit echt komt.

Handen omhoog: dit zijn de vijf beste Nerf guns

Reageer op artikel:
Deze Nerf-gun op waterstof is zelfs te gevaarlijk voor de pijltjes
Sluiten