Lesley
Lesley Entertainment 11 aug 2019

5 Netflix-alternatieven als je op zoek bent naar horror, actie of non-fictie

De grote sterkte van Netflix is dat het voor elk wat wils heeft. Als je fan bent van één bepaald genre, dan ben je waarschijnlijk ook snel weer uitgekeken op het platform. Gelukkig bestaan er alternatieven. Ben jij bijvoorbeeld helemaal thuis in het horrorgenre, of ben je op zoek naar actie of een goede non-fictiefilm? Dan zijn deze vijf Netflix-alternatieven vast wat je zoekt. 

Horrify

Horrify is een variant van Netflix met enkel horrorfilms. Je vindt hier zowel oude als nieuwe titels. In eerste instantie was er wat kritiek op het vrij karige aanbod van Horrify, maar dat was omdat ze nog maar net begonnen waren en nog niet zoveel rechten ter beschikking hadden. Intussen vind je een gevarieerde collectie horrorfilms die uitgebreider is dan het aanbod op Netflix.

 • Prijs: €6,95 per maand of €69,95 per jaar
 • Proefperiode: 14 dagen
 • Website: Horrify.nl

Fear Unlimited

Een maand na de opstart van Horrify kwam ook Fear Unlimited met een eigen dienst. Die werd mede opgericht door Jan Doense, ook wel bekend als Mr. Horror. Hij heeft door de jaren heen aan meerdere Nederlandse horrorprojecten meegewerkt en weet dan ook veel over het genre.

ActionFlix

Deze Netflix-variant werd opgericht door de Nederlandse regisseur Roel Reiné en focust zich op het actiegenre. Naast een aantal titels die Reiné zelf gemaakt heeft, staan er voornamelijk behind-the-scenes-video’s op rond zijn werk. Je vindt er ook een aantal klassiekers, zoals ‘The General’, een zwart-witfilm met de legendarische Buster Keaton.

Dat lijkt een vrij karig aanbod, maar aangezien de dienst slechts 1,99 dollar per maand kost, mag ja ook niet veel meer verwachten. Bovendien gaf Reiné aan dat hij (beginnende) filmmakers de kans wil geven om hun films via zijn platform uit te brengen, een service die Netflix maar zelden biedt.

 • Prijs: 1,99 dollar (ongeveer €1,78) per maand
 • Proefperiode: n.v.t.
 • Website: Actionflix.com

Insight TV

Deze streamingdienst richt zich voornamelijk op non-fictie. Abonnees krijgen toegang tot allerlei avontuurlijke content waarin sport en/of reizen centraal staan.

Een voorbeeld hiervan is ‘Fast and Famous’, dat ons laat zien hoe Rico Verhoeven het in zijn Jaguar opneemt tegen voetballer Sol Campbell op een racecircuit. Een ander interessant programma is ‘Modern Explorers’, waarin we drie basejumpers de wereld rond zien reizen op zoek naar nieuwe plekken om hun levensgevaarlijke sport uit te kunnen oefenen.

 • Prijs: 6,04 dollar (ongeveer €5,40) per maand of 30,24 (ongeveer €27) per jaar
 • Proefperiode: 7 dagen
 • Website: Insight.tv

ThrillFlix

Netflix heeft een groot aanbod, en toch zijn er filmgenres die door de mazen van het net glippen. Denk hierbij aan low-budgetfilms en andere minder mainstream titels.

ThrillFlix verzamelt zoveel mogelijk dergelijke titels, met als resultaat een alsmaar groeiende hoeveelheid cultklassiekers in allerlei genres.

 • Prijs: 6,99 dollar (ongeveer €6,25) per maand
 • Proefperiode: 7 dagen
 • Website: ThrillFlix

Op zoek naar gratis alternatieven voor Netflix? Deze tien streamingdiensten kosten je geen cent.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
5 Netflix-alternatieven als je op zoek bent naar horror, actie of non-fictie
Sluiten