Entertainment 28 dec 2018 Thomas

Netflix onthult eerste trailer van interactieve film ‘Black Mirror: Bandersnatch’

Na lang wachten krijgen ‘Black Mirror’-fans vandaag nieuw kijkvoer voorgeschoteld. Geen serie maar een film dit keer, en er is wat bijzonders aan de hand met ‘Black Mirror: Bandersnatch’. Je hebt namelijk zelf invloed op het verhaal van deze Netflix Original.

Begin oktober werd al bekend gemaakt dat Netflix bezig was met een interactieve aflevering van ‘Black Mirror’. Dat blijkt dus te kloppen en de streamingdienst heeft er maar meteen een hele film van gemaakt. Netflix heeft dat inmiddels bevestigd en gaf ook mee dat ‘Bandersnatch’ 312 minuten gaat duren. Dat is dus ruim vijf uur, maar die ga je niet in één keer achter elkaar kijken (of wel?).

Eerste interactieve film op Netflix

Die 312 minuten vormen samen de totale lengte van alle mogelijke opties. Tijdens het kijken maak je keuzes en afhankelijk daarvan ontvouwt het verhaal zich. Zo zal de gemiddelde kijkbeurt ongeveer 90 minuten duren. Wil je alle 312 minuten van de film zien, dan zul je ‘Black Mirror: Bandersnatch’ dus meerdere malen moeten gaan kijken. Gelukkig is dat gezien het niveau van de serie zeker geen straf.

Zojuist is ook de eerste trailer verschenen en die onthult waar ‘Bandersnatch’ over zal gaan en wie er in de cast zit. De trailer bevestigt het plot dat onlangs gelekt was vanuit Korea: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verweven, en ontstaat er verwarring.”

In de trailer zien we een aantal bekende gezichten waaronder Will Poulter (‘The Maze Runner’, ‘We’re the Millers’) Fionn Whitehead (‘Dunkirk) en Asim Chaudhry. Het interactieve en ambitieuze project is geregisseerd door David Slade; geen onbekende naam voor de ‘Black Mirror’-fans, want hij was ook al verantwoordelijk voor de aflevering ‘Metalhead’ uit het vierde seizoen van de serie. Daarnaast staan ook afleveringen van ‘Breaking Bad’ en ‘Hannibal’ op zijn cv.

‘Black Mirror: Bandersnatch’ op Netflix

Of al die kwaliteit en ambities ook gaan leiden tot een toffe film? Dat mag je zelf ontdekken. Vanaf vandaag staat ‘Black Mirror: Bandersnatch’, dat overigens geen deel uitmaakt van het vijfde seizoen, op Netflix.

Reageer op artikel:
Netflix onthult eerste trailer van interactieve film ‘Black Mirror: Bandersnatch’
Sluiten