Entertainment 20 dec 2018 Thomas

Netflix onthult: ‘Black Mirror Bandersnatch’ is een film en verschijnt nog dit jaar

Begin deze maand verscheen er al een officiële tweet die onthulde dat ‘Black Mirror Bandersnatch’ op 28 december op Netflix zou verschijnen. Alle fans begonnen meteen te gissen: wordt ‘Bandersnatch’ de eerste aflevering van het vijfde seizoen? En waarom verschenen er dan nog geen andere afleveringen? Inmiddels kregen we een antwoord op die vraag, want ‘Bandersnatch’ blijkt een film te worden.

Oplettende Netflix-fanaten hebben ontdekt dat ‘Black Mirror’ terugkeert met een film. Deze keer vuurde de streamingdienst geen tweet op ons af, maar gaven ze via hun eigen platform wat meer informatie over ‘Bandersnatch’. Wanneer je die zoekterm ingeeft, kom je namelijk uit op de … filmpagina.

black mirror film

Terug naar seizoen 2

‘Bandersnatch’ wordt dus een ‘Netflix Original’-film en die gaat negentig minuten duren. De afbeelding is nog aan het laden en geeft dus niks weg over het verhaal. Wel zien we een paar afbeeldingen uit voorgaande seizoenen én staat er in de beschrijving ‘Be right back‘ te lezen, de titel van een aflevering uit het tweede seizoen.

‘Black Mirror’ is geen serie die aan toeval doet, dus het is heel erg waarschijnlijk dat die aflevering iets met de film te maken gaat hebben. In die aflevering zien we hoe een vrouw haar overleden man door middel van een nieuwe technologische ontwikkeling weer tot leven wekt.

Nog dit jaar op Netflix

‘Black Mirror Bandersnatch’ lijkt hetzelfde pad te gaan volgen als ‘White Christmas’. Die aflevering is de ontzettend populaire kerstspecial van de reeks die in 2014 verscheen. De special duurde bijna 75 minuten, wat aanzienlijk langer is dan de gemiddelde aflevering.

Het is dan ook niet ondenkbaar dat ‘Bandersnatch’ hetzelfde pad gaat volgen en naast een film ook de eerste aflevering van het vijfde seizoen is. Wat er allemaal van deze geruchten aan is, zien we op 28 december, want dan verschijnt de film op Netflix.

Deze zes creepy ‘Black Mirror’-technologieën bestaan echt

Reageer op artikel:
Netflix onthult: ‘Black Mirror Bandersnatch’ is een film en verschijnt nog dit jaar
Sluiten