Entertainment 11 jan 2019 Thomas

Wordt een Netflix-account delen binnenkort onmogelijk?

Het leven is duur en je bespaart dus waar je kunt. Een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen is door een Netflix-account te delen met je vrienden of familie. Netflix doet niks aan dat ‘valsspelen’, maar loopt zo natuurlijk wel heel wat geld mis. Dat kan binnenkort weleens veranderen, want een techbedrijf uit Engeland heeft een stukje AI-software gebouwd die dat onmogelijk moet maken.

Synamedia

Het bedrijf heet Synamedia en haar medewerkers maakten het nieuws over de software bekend op CES, de grootste techbeurs ter wereld die deze week werd georganiseerd in Las Vegas. Volgens het bedrijf kunnen streamingdiensten dankzij hun software miljarden euro’s binnenhalen die ze nu mislopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat betaalzenders en streamingdiensten jaarlijks meer dan tien miljard dollar mislopen door het delen van accounts.

Hoe gaat die AI-software werken?

Aangezien Netflix in de eerste plaats een bedrijf is en bedrijven het doorgaans leuk vinden om geld te verdienen, is het meer dan waarschijnlijk dat de streamingdienst wel oren zal hebben naar de software van Synamedia.

Het staaltje technologie is behoorlijk slim en kan ongewone patronen in een account snel herkennen – zo heeft de service meteen door wanneer een account gelijktijdig – of verdacht kort na elkaar – gebruikt wordt op verschillende locaties.

De grote baas van Synamedia laat weten dat zij de software niet ontwikkeld hebben om gebruikers meteen te blokkeren. Het idee is om hen te waarschuwen en vervolgens een duurder abonnement aan te bieden waarbij het wel toegestaan is om te delen. Zo kunnen streamingdiensten voorkomen dat ze in de toekomst nog meer geld mislopen.

Toch ook voordelig voor jou?

Meer betalen is natuurlijk niet leuk, al kun je het ook van de positieve kant bekijken. Hoe meer geld er binnenkomt bij Netflix, des te meer ze kunnen investeren. Netflix overlaadt ons nu al met nieuwe Originals, maar met nog meer geld in het laatje worden dat er wellicht nog meer. Meer geld betekent ook dat ze de kwaliteit kunnen opschroeven en de rechten van nog grotere series kunnen kopen.

De software wordt op dit moment getest door verschillende aanbieders van betaalde televisie. Welke dat precies zijn, wil Synamedia niet vertellen. Of Netflix er dus al gebruik van maakt – of überhaupt interesse heeft – is dus niet bekend.

Met deze Netflix-hacks haal je nog meer uit je kijkervaring

Bron: Independent

Reageer op artikel:
Wordt een Netflix-account delen binnenkort onmogelijk?
Sluiten