Thomas
Thomas Entertainment 6 dec 2018

Zoveel moest Netflix betalen om ‘Friends’ te houden

Afgelopen weekend brak er spontane paniek uit, want zowel in Amerika als in Canada kregen Netflix-kijkers de melding dat ‘Friends’ vanaf 1 januari van de streamingdienst zou verdwijnen. De rechten van de legendarische sitcom waren namelijk verlopen, maar gelukkig verlengde Netflix die met een jaar. En daar had de streamingdienst veel voor over. Heel veel.

Netflix bewijst met deze actie hoeveel belang zij aan hun klanten hechten. De kijkers wilden dat ‘Friends’ gered werd, en zo geschiedde. Dat liet de streamingdienst eergisteren weten door middel van een ludieke tweet: ‘The Holiday Armadillo has granted your wish: ‘Friends’ will still be there for you in the US throughout 2019“.

Pittige prijsstijging

Inmiddels raakte ook bekend wat Netflix daarvoor moest betalen en hou je vast, want het bedrag is behoorlijk pittig. De streamingdienst had namelijk honderd miljoen dollar over voor de populaire reeks. Dat bedrag moesten ze overmaken aan Warner Bros.

Dat is een flinke prijsstijging, want de vorige verlenging van een jaar kostte hen dertig miljoen dollar minder. Blijkbaar heeft de serie nog steeds zo’n grote aantrekkingskracht dat Netflix deze aankoop kan verantwoorden.

Wie de serie voor de zevende keer opnieuw wil bingen kan zich maar beter haasten, want Warner Bros werkt aan een eigen streamingdienst, die gepland staat voor eind 2019. Het is dan ook logisch dat de entertainmentgigant ‘Friends’ zelf wil gaan aanbieden, alsook de ‘Harry Potter’-films en de ‘The Lord Of The Rings’-trilogie. Prima aanbod om mee te beginnen, als je het ons vraagt.

Zware tijden voor Netflix?

Netflix heeft lange tijd vrij spel gehad, maar moet nu dus rekening gaan houden met serieuze concurrentie. Naast Warner Bros komt ook Disney met een eigen streamingdienst. Dat betekent dat al hun klassiekers van Netflix gaan verdwijnen en ook de Marvel-films zullen gaan verhuizen naar Disney+. Met een hele resem nieuwe Europese Originals maakt Netflix zich wel al klaar voor de strijd die ongetwijfeld gaat komen.

Netflix breidt het aanbod aan Europese Originals fors uit in 2019

Bron: LADBible

Reageer op artikel:
Zoveel moest Netflix betalen om ‘Friends’ te houden
Sluiten