Noah
Noah Entertainment 8 jan 2020

Netflix onthult hoe je een gratis account kunt krijgen

Nu er steeds meer streamingdiensten geïntroduceerd worden, zal Netflix niet meer zo snel groeien als voorheen het geval was. Waar nieuwe abonnees binnenhalen altijd the way to go was, zullen streamingdiensten ook steeds vaker hun huidige gebruikers beter moeten benutten. Daarom is onderstaande tweet van Netflix India ook zo vreemd. 

Netflix-accounts delen

De streamingdienst heeft er immers alle baat bij om het delen van accounts tegen te gaan. Als al die gebruikers zelf zouden gaan betalen is dat voor Netflix een potentiële goudmijn. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Netflix tegenover aandeelhouders heeft bevestigd dat het naar dergelijke technologie aan het kijken is. Technologie die het mogelijk maakt om het ‘illegale’ delen van accounts tegen te gaan.

Juist daarom is het zo opvallend dat de streamingdienst afgelopen weekend weer grappen maakte over het delen van accounts. Natuurlijk is het bedrijf zich er pijnlijk bewust van hoeveel mensen hun account doorgeven, maar het openlijk erkennen en promoten ervan gaat nog een stap verder.

Gratis account?

Een Twitteraar vroeg in een (nu verwijderde) tweet aan Netflix hoe je een gratis account kunt krijgen. Daarbij linkte hij naar een scammy en ronduit shady site, waarmee je gratis toegang zou kunnen krijgen. Netflix India, het officiële account, reageerde door te melden dat dergelijke oplossingen ‘absoluut nep’ zijn. En, daar komt ‘ie, dat als je een gratis Netflix-account wilt hebben dat je dan ‘net zoals iedereen het account van een ander moet gebruiken”.

De streamingdienst staat bekend om zijn losse en komische communicatie op sociale media, maar het überhaupt erkennen van dit soort handelingen is iets waar bijvoorbeeld een Disney+ niet eens aan zou willen denken. De technologie om het delen van accounts tegen te gaan is er in ieder geval al. Voorlopig kun je echter rustig verder bingen. Voor hoe lang? Dat weet helaas niemand.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Netflix onthult hoe je een gratis account kunt krijgen
Sluiten