Lesley
Lesley Entertainment 15 apr 2019

Zo schokkend veel kijken we dus met z’n allen naar Netflix

Netflix is voor veel mensen niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven, ondanks het groeiende aantal concurrerende streamingdiensten. Netflix doet er dan ook alles aan om gebruikers binnen te halen, dankzij steengoede Original-content. Streaming Observer berekende hoeveel tijd we dagelijks met z’n allen op het platform spenderen en dat is … veel. 

Miljoenen uren Netflix per dag

Elke dag zou de gemiddelde Netflix-abonnee zo’n 71 minuten besteden op de website of in de app. Streaming Observer heeft die 71 minuten vermenigvuldigd met de 139 miljoen gebruikers die Netflix in januari had en het resultaat is een indrukwekkende 164,8 miljoen uur.

Streaming Observer merkt op dat hiervoor elke dag zo’n 494,4 miljoen gigabyte aan bandbreedte nodig is en dat per jaar zou neerkomen op 180 miljard GB aan data die wordt gestreamd.

So far so good

Dat is behoorlijk wat en indrukwekkend genoeg weet Netflix het te presteren dat het doorgaans allemaal goed gaat. Ze zorgen er zelfs actief voor dat hun content er even goed uitziet op een laptop als op een smartphone en via high-end televisie. Het doel is namelijk om iedereen de mogelijkheid te geven om van content van een goede kwaliteit te genieten.

Netflix lijkt dus goed op weg te zijn met die doelstelling, hoewel het toch de vraag is of ze de leegloop van Marvel- en waarschijnlijk ook Disney- en DC Comics-content kunnen overleven. Nu elk merk bezig is met zijn eigen streamingdienst wil niemand de concurrent helpen met content.

Voorlopig heeft de streamingdienst echter nog behoorlijk wat gebruikers en krijgen we elke week weer spannende nieuwe dingen om te bingen. Wel een nadeel is dat een abonnement weleens duurder zou kunnen gaan worden.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo schokkend veel kijken we dus met z’n allen naar Netflix
Sluiten