Thomas
Thomas Entertainment 4 dec 2018

Netflix breidt het aanbod aan Europese Originals fors uit in 2019

‘La Casa de Papel’, ‘Bodyguard’, ‘The Crown’, ‘Outlaw King’, ‘Black Mirror’, ’22 July’, ‘Kriger’, ‘Karpi’, ‘Fariña’, ‘Lilyhammer’, ‘Sorjonen’, ‘Marseille’, ‘La Mante’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het is niet moeilijk om toffe Europese Originals te vinden. Uit alle hoeken van ons continent komen de vetste series en film, en dat gaat in 2019 alleen nog maar meer worden. Dat heeft Netflix inmiddels zelf bevestigd.

Netflix wil het aantal series, films en documentaires uit Europa met een derde laten groeien. Een flinke groei, want het aanbod is al gigantisch. In 2019 wil de streamingdienst het aantal Europese producties opschroeven van 141 naar 221. Daarvan zullen er 150 Netflix Originals zijn. We hoeven ons dus geen zorgen te maken dat er volgend jaar geen nieuwe Franse, Engelse, Spaanse of Duitse series naar Netflix komen.

Niet-Amerikaanse producties zijn de toekomst

Een deel van deze nieuwe series is al besteld. Zo krijgen we ‘Young Wallander’ dat zich afspeelt in Zweden, maar ook meerdere grensoverschrijdende series. Zo wordt er hard gewerkt aan ‘Criminal’ en dat speelt zich af in Frankrijk, Duitsland, Spanje én Engeland. Volgens Netflix-topman Erik Barmack gaan vooral niet-Engelstalige series een steeds grotere rol spelen.

“Er komt een tijd dat de helft van de top tien beste televisieshows wereldwijd bestaat uit series die niet in het Engels zijn. Shows met een multinationale cast en waarin meerdere talen wordt gesproken gaan de norm worden,” aldus Barmack. Daar wil de streamingdienst optimaal van profiteren, maar deze ontwikkeling is ook te wijten aan een nieuwe wet.

Meer toffe Europese Originals dankzij … de EU

De Europese Unie heeft namelijk bepaald dat online streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime, content moeten aanbieden waarvan dertig procent uit Europa afkomstig is. Lange tijd kwamen praktisch alle films en series die we hier keken uit Amerika, maar daar wil de EU dus iets aan doen. Om te voorkomen dat al het geld de grote plas over gaat, wordt er nu dus actief ingezet om onze eigen productiebedrijven te steunen. Goed initiatief, want zij hebben inmiddels wel bewezen dat ze niet moeten onderdoen voor hun Amerikaanse collega’s.

2019 wordt een topjaar

De wet is nog niet officieel aangenomen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Netflix wil het risico in ieder geval niet nemen en zet dus vol in op Europese producties. Dat betekent dat wij ook in 2019 kunnen gaan genieten van een hele berg nieuwe Netflix Originals uit lokale keuken.

Met deze Netflix-hacks haal je nog meer uit je kijkervaring

Bron: The Telegraph

Reageer op artikel:
Netflix breidt het aanbod aan Europese Originals fors uit in 2019
Sluiten