Alrik
Alrik Entertainment 1 dec 2019

7 Martin Scorsese-films op Netflix die je gezien moet hebben

Met ‘The Irishman’ heeft Netflix een nieuwe maffiaklassieker tot leven gebracht. Niet getreurd als je de film al gezien hebt: er staat nog meer van Martin Scorsese op Netflix. 

De Amerikaanse regisseur van Siciliaanse komaf heeft heel wat films op zijn conto staan, waarvan een groot aantal maffiafilms. Deze zeven zijn te zien op Netflix.

‘Goodfellas’ (1990)

Net als voor ‘The Irishman’ castte Scorsese onder anderen Robert de Niro en Joe Pesci voor ‘Goodfellas’, die beschouwd wordt als een van de beste films in het gangstergenre. Het scenario is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de half Ierse, half Italiaanse Henry Hill die van jongs af aan bij de maffia wilt. Hij begint als loopjongen en valt onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak.

‘The Wolf of Wall Street’ (2013)

Jep, ‘The Wolf of Wall Street’ is ook van Martin Scorsese. Leonardo DiCaprio speelt in deze heerlijke film Jordan Belfort, die het op Wall Street wil maken als beursmakelaar. Dat doet hij op schimmige wijze en daarmee verdient hij bakken geld die hij vervolgens uitgeeft aan zijn losbandige levensstijl. Nog maar zes jaar oud maar nu al een klassieker.

‘The Departed’ (2006)

We blijven even bij Leonardo DiCaprio, maar gaan terug naar het door Martin Scorsese zo geliefde gangstergenre. ‘The Departed’ gaat over Colin Sullivan, die voor de beruchte gangster Frank Costello werkt en de opdracht krijgt om te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Uiteraard kruisen hun wegen elkaar en dan volgt een spannend kat-en-muisspel. Leonardo DiCaprio, Matt Damon Sergeant, Jack Nicholson en Mark Wahlberg in één film. Genieten.

‘Mean Streets’ (1973)

‘Mean Streets’ is een misdaadfilm uit 1973 die de grote doorbraak betekende van Martin Scorsese, Harvey Keitel en Robert De Niro. Enkele jaren later zouden ze opnieuw samenwerken aan ‘Taxi Driver(1976). ‘Mean Streets’ gaat over een Italiaanse Amerikaan die zich probeert op te werken in de maffia van New York. Maar daarbij wordt de katholieke gangster gehinderd door zijn verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van zijn roekeloze vriend Johnny Boy, een gokker die schulden heeft bij verschillende woekeraars. Niet gezien? Dit weekend nog bekijken op Netflix.

‘Shutter Island’ (2010)

‘Shutter Island’ dan. In 1954 gaat U.S. Marshal Teddy Daniels op zoek naar Rachel Solando, een moordenares die ontsnapt is uit een instelling voor geesteszieke criminelen. In de verfilming van de gelijknamige roman van auteur Dennis Lehane zijn hoofdrollen weggelegd voor Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo en Ben Kingsley.

‘Rolling Thunder Revue’ (2019)

Naast ‘The Irishman’ kwam Martin Scorsese in 2019 met nog een Netflix Original: ‘Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story’. Deze documentaire volgt Bob Dylan in het najaar van 1975, als hij met een karavaan bekende artiesten door de Verenigde Staten trekt voor de tournee Rolling Thunder Revue. Dylan-fan? Dan heb je hem waarschijnlijk al gezien. Maar ook voor muziekfans in het algemeen is dit een absolute aanrader.

‘The Irishman’ (2019)

Toch nog even stilstaan bij zijn nieuwste prent. ‘The Irishman’ is een van de beste films van het afgelopen decennium en de beste Netflix Original tot nu toe. Drieënhalf uur genieten van Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in een maffia-setting. Een meesterwerk van Martin Scorsese.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
7 Martin Scorsese-films op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten