Lesley
Lesley Entertainment 14 mei 2019

Naar Netflix kijken en tegelijk een nieuwe taal leren? Het kan!

Veel mensen willen ‘ooit’ weleens een nieuwe taal leren, maar schuiven dat dan toch op de lange baan. Degenen die het toch ondernemen vinden het vaak moeilijk om de taal te blijven onderhouden. Netflix kan daar verandering in brengen, want de streamingdienst is vanaf nu meteen ook je taaldocent. 

Leer een nieuwe taal met Netflix

Wanneer je een nieuwe taal wilt leren, wil dat niet zeggen dat je direct je spullen moet pakken en naar het buitenland moet vertrekken. Dankzij verschillende apps is het mogelijk om andere klanken uit je keel te pompen, maar gemakkelijker wordt het er niet op.

Sterker nog: gezien de moeilijkheid is het vaak lastig om de motivatie hoog te houden. Gelukkig is er nu een nieuwe Google Chrome-extensie die het een stuk leuker maakt om een taal te leren. Vanaf nu leer jij namelijk een nieuwe taal door middel van je nieuwe Netflix-serie.

Dankzij de Google Chrome-extensie Language Learning with Netflix is het mogelijk om op een fantastische manier een nieuwe taal te leren. De tool laat je een serie bekijken met de ondertiteling in twee verschillende talen. Zo krijg je ondertiteling in het Nederlands te zien (als je dat wilt) en ook ondertiteling in de taal naar keuze.

Heb je dus zin om Spaans te leren, dan is dat op deze manier goed mogelijk. Uiteraard is het niet even ontspannend om op die manier content te verslinden, maar handig is het zonder twijfel. Ook wanneer je enkel de basis onder de knie wilt krijgen, zul je onbewust veel meer opslaan dan je denkt. En is dat niet exact de manier waarop we vroeger allemaal gemakkelijk Engels hebben geleerd?

netflix nieuwe taal leren

Met Language Learning with Netflix is het mogelijk om Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Portugees, Spaans, Zweeds en Turks te leren. Ook ondersteunt de extensie Nederlands volledig, zodat jij niet in het Engels aan de slag hoeft te aan. De extensie is via deze link te downloaden.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Naar Netflix kijken en tegelijk een nieuwe taal leren? Het kan!
Sluiten