Alrik
Alrik Entertainment 27 apr 2019

Netflix mag toch Oscars harken in 2020 en lijkt met ‘The Irishman’ al favoriet

Ondanks de kritiek van onder anderen Steven Spielberg mag Netflix toch weer meedoen met de Oscars. Dat werd dinsdagavond besloten tijdens de Academy Awards-vergadering, waar de regels en voorwaarden voor 2020 zijn opgesteld. Dat wordt dus weer nominaties harken met onder meer de nieuwe Netflix Original ‘The Irishman’.

Netflix mag weer Oscars harken

Onder anderen Steven Spielberg, die nauw betrokken is bij de nieuwe streamingdienst van Apple, vindt het oneerlijke concurrentie dat Netflix Originals in aanmerking komen voor Oscars. Zo uitte de regisseur kritiek op de film ‘Roma’, die drie Oscars won. Deze film draaide maar even in de bioscoop en was daarna vierentwintig uur per dag te streamen. “Netflix is een gevaar voor de filmindustrie”, zei hij eerder dit jaar.

netflix oscars

Verwacht werd dat Academy of Motion Picture Arts and Sciences de reglementen iets zou aanpassen, maar er zijn geen beperkingen opgelegd voor streamingdiensten. De regel blijft dat een film minimaal één week te zien moet zijn geweest in een bioscoop in Los Angeles.

Daar maakten onder meer de films ‘The Ballad of Buster Scruggs’ van de Coen Brothers en ‘Roma’ van Alfonso Cuarón slim gebruik van. Dit jaar werd Netflix in totaal veertien keer genomineerd voor een Oscar. Het filmfestival in Cannes hanteert wel strenge regels op het gebied van streamingdiensten, waardoor ‘Roma’ en ‘The Ballad of Buster Scruggs’ niet in aanmerking kwamen voor een Gouden Palm.

‘The Irishman’ favoriet voor Acadamy Awards 2020

Volgend jaar kunnen we dus weer veel films van de populaire streamingdienst verwachten onder de nominaties voor de Oscars. Sterker: een van de favorieten voor de Academy Awards 2020 lijkt al bekend: ‘The Irishman’. Deze film van Martin Scorsese verschijnt perfect getimed in oktober 2019 op Netflix en zal dan ook even in de bioscoop draaien.

‘The Irishman’ gaat over Jimmy Hoffa, een vakbondsleider die connecties had met de maffia. De cast van de film bestaat uit sterren als Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel. Een maand geleden werd ‘The Irishman’ aangekondigd met de onderstaande teasertrailer. Nee, dit gaat Steven Spielberg niet leuk vinden.

Meer Oscar-waardige films die je nu al kunt checken?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Netflix mag toch Oscars harken in 2020 en lijkt met ‘The Irishman’ al favoriet
Sluiten