Lesley
Lesley Entertainment 29 apr 2019

Netflix: is het smartphone-abonnement nu al van de baan?

Terwijl Netflix de abonnementsprijzen flink aan het opschroeven is, leek het er even op dat ook een smartphone-abonnement het daglicht zou zien. Daarmee betaal je minder dan bij een normaal abonnement, maar kun je alleen via een smartphone naar films en series kijken. Dat idee lijkt Netflix nu alweer geschrapt te hebben. 

Nu al een einde aan smartphone-abonnement van Netflix?

Dat Netflix test met hogere prijzen – en daar in Amerika al mee bezig is – zal je vast niet ontgaan zijn. De populairste streamingdienst van de markt lijkt duurder te worden en niet zo’n beetje ook. In Amerika is de prijs van een premium-account bijvoorbeeld al met twee dollar gestegen.

In Azië daarentegen werd een tijdje getest met een ander soort abonnement. Netflix zou aan het kijken zijn of het smartphone-abonnement, waarmee je alleen series en films op je smartphones kunt bekijken, een reeële optie was. Het antwoord op die vraag lijkt echter ‘nee’ te worden.

Netflix had, naar verluidt, een test voor zo’n smartphone-abonnement gepland staan voor Korea. De producent lijkt hier echter op terug te zijn gekomen. Nu betekent dit uiteraard niet dat het bedrijf niet aan de slag met zo’n abonnement op andere markten, maar opvallend is het wel. Het zou kunnen impliceren dat welvarende landen als Zuid-Korea binnenkort niet met het goedkopere abonnement aan de haal zullen gaan.

netflix smartphone abonnement

Tegenover The Korea Herald meldt Netflix dat de tests van de baan zijn, maar dat dit niets zegt over de toekomst ervan. “De abonnementen waarmee we testen kunnen ook nooit uitgerold worden,” zo meldt de streamingdienst tegenover de Herald. “We zijn constant aan het zoeken naar nieuwe manieren om Netflix meer toegankelijk, en vermakelijk, te maken voor onze leden.”

Eerdere tests

Eerdere tests lieten zien dat Netflix een smartphone-abonnement aanbood voor de helft van de prijs van een normaal abonnement in India. Daarbij zijn er verschillende tests gedraaid met bedragen van 5,70 euro, wat 2,60 euro minder is dan het duurste abonnement.

Daarbij hebben bepaalde tests ook abonnementen van 1,41 euro per week aangeboden in Azië. Kortom: Netflix is naarstig op zoek naar een nieuwe manier om gebruikers te laten betalen voor de streamingdienst.

netflix smartphone abonnement

Of deze abonnementen ook echt het daglicht zullen zien is nog maar de vraag, en hetzelfde geldt voor een smartphone-abonnement.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Netflix: is het smartphone-abonnement nu al van de baan?
Sluiten