Noah
Noah Entertainment 2 mei 2019

Netflix komt met een flinke upgrade voor jouw thuisbioscoop

Goed nieuws vanuit het Netflix-kamp: de streamingdienst gaat high quality audio aanbieden voor haar videocontent. De nieuwe feature biedt audio op studioniveau, afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding.

Betere audio op Netflix

Dergelijke geluidskwaliteit is immers ook een stuk zwaarder om te streamen. Het studiogeluid is niet compleet lossless, maar volgens Netflix is het verschil amper te horen. Oftewel, binnenkort klinken je favoriete series en films hetzelfde als de ongecomprimeerde master-versie van de audio.

Na de ondersteuning voor HDR is het een logische stap. Naast de focus op eigen originele content hoopt Netflix ook koploper te blijven op het gebied van streamingtechnologie en gebruikservaring.

Vooral abonnees met een prijzige audioset-up gaan flink van deze upgrade profiteren. Netflix legt in deze blogpost exact uit hoe hun nieuwe geluidsopties werken. Kort samengevat komt het erop neer dat de 5.1-audio nu tot 640 kbps gaat, een punt waarop gebruikers het verschil in kwaliteit niet meer kunnen merken. Dolby Atmos gaat tot een maximale bitrate van 768 kbps – waardoor je dus van een hogere geluidskwaliteit kunt genieten.

netflix thuisbioscoop

Maar goed, je internetverbinding moet dat natuurlijk wel aankunnen. Daarom gaat het bedrijf het geluid automatisch schalen op basis van de snelheid van je verbinding het geluid automatisch schalen, zowel omhoog als omlaag. De audio kan ook helemaal naar beneden gaan, naar de 192kbps.

De streamingdienst belooft dankzij uitgebreide tests en onderzoeken de grote meerderheid van zijn abonnees bijna lossless geluid te kunnen bieden. Het beste nieuws? De update is gisteren automatisch uitgerold, dus de kans is groot dat je de eerste content met het verbeterde geluid al hebt gekeken.

Moet je nog beslissen welke content je dan gaat bingewatchen? Misschien zeggen een van deze toppers je wel iets.

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Netflix komt met een flinke upgrade voor jouw thuisbioscoop
Sluiten