Alrik
Alrik Entertainment 20 jan 2020

Dan toch: Netflix verhoogt zijn prijzen in België

Op deze wereld moet je een beetje geluk hebben waar je geboren bent en soms zit dat hem in de details. Zo heeft Netflix de prijzen verhoogd voor abonnementen in België, terwijl buurland Nederland (voorlopig) aan de dans ontspringt. 

Er zijn drie verschillende soorten Netflix-abonnementen. Voor het basic abonnement betaal je 7,99 euro per maand, voor het standaard abonnement 10,99 euro en voor het premium abonnement 13,99 euro. Of dat was althans zo.

De prijs voor een basic abonnement blijft hetzelfde, maar het standaard abonnement wordt in België met 9 procent verhoogd (naar 12,99 euro), en het premium abonnement met 14 procent (naar 15,99 euro). Dit geldt per direct voor nieuwe abonnees, terwijl bestaande abonnees de prijsverhogingen de komende weken zullen voelen.

Investeren in lokale content

Netflix was al een tijdje bezig aan prijsverhogingen in Europa, en voert die nu dus door in België. Waarom andere Europese landen (zoals Nederland) geen prijsverhoging op de planning hebben staan? “Dit heeft te maken met de investeringen van Netflix in lokale content en het verbeteren van de service. Op dit moment zijn er geen plannen om de abonnementsprijzen in Nederland te verhogen,” bevestigt een woordvoerder van Netflix op Streamwijzer.

Wat is het verschil tussen de Netflix-abonnementen?

Met het basic abonnement kun je op één apparaat tegelijk series en films van Netflix kijken in Standard Definition (SD). Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar één telefoon of tablet. Dit abonnement is vrij van prijsverhoging, ook in België.

Met het standaard abonnement kun je op twee apparaten tegelijk series en films van Netflix kijken in High Definition (HD), indien beschikbaar. Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar twee telefoons of tablets.

Met het premium abonnement kun je op vier apparaten tegelijk series en films van Netflix kijken in High Definition (HD) en Ultra High Definition (Ultra HD), indien beschikbaar. Met dit abonnement kun je ook titels downloaden naar vier telefoons of tablets.

Ook leuk: Waarom Netflix en de cinemazalen geen goed huwelijk zijn

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dan toch: Netflix verhoogt zijn prijzen in België
Sluiten