Thomas
Thomas Docu 27 jan 2019

Netflix waarschuwt kijkers om niet alleen naar deze nieuwe Original te kijken

‘The Haunting of Hill House’, ‘American Horror Story’, ‘Malevolent’, ‘Insidious’, ‘Paranormal Activity’, ‘The Ring’, ‘Satanic’, ‘The Cabin in the Woods’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De lijst met horrorfilms op Netflix lijkt eindeloos. Toch is het niet een van deze films of series die je volgens de streamingdienst beter niet alleen kunt kijken. Die waarschuwing is namelijk gericht op een nieuwe documentaire.

Sinds deze week staat ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ op Netflix, een documentaire over Ted Bundy (niet te verwarren met Al Bundy uit ‘Married With Children’). Hij is een van de engste mannen die ooit op deze wereld rondgelopen heeft. Ted Bundy is verantwoordelijk voor de dood van tientallen vrouwen. Hij verkrachtte ze en bracht ze vervolgens om het leven, en bezondigde zich in sommige gevallen ook aan necrofilie.

De ziekste sociopaat ooit

Op 24 januari 1989 werd de sadistische sociopaat gestraft voor zijn daden en kreeg hij de elektrische stoel. Hoe kan een mens tot zulke vreselijke dingen in staat zijn? Dat zullen we nooit begrijpen, maar we kunnen dankzij Netflix nu wel een een inzicht krijgen in de gestoorde geest van Ted Bundy. Zij hebben namelijk nog niet eerder vertoonde interviews, archiefbeelden en geluidsopnames vanuit de dodencel gebruikt om een portret te schetsen van deze seriemoordenaar.

Het resultaat is ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ en zoals je begrijpt is dat dus een heftige documentaire. Deze Netflix Original laat zien tot welke gruweldaden mensen in staat zijn. De kille manier waarop hij praat over zijn daden is ijzingwekkend. Vooral omdat de meeste mensen in zijn omgeving dit nooit van hem verwacht hadden. Dit is waargebeurd en misschien zit er wel zo’n gek in jouw omgeving.

Netflix heeft je gewaarschuwd

Het is daarom dat Netflix onderstaande tweet de wereld instuurde met het advies dat je maar beter niet alleen naar deze serie kunt kijken. Het is serieus heftig om deze man te horen praten over zijn daden. Je bent dus gewaarschuwd.

Benieuwd welke series en films er naast ‘Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes’ nog de moeite zijn? Onze Filmfanaat weet raad.

Bron: Independent

Reageer op artikel:
Netflix waarschuwt kijkers om niet alleen naar deze nieuwe Original te kijken
Sluiten