Style

Manners Lookbook #5: de luchthavenstijl van Nicolas Cage

Le-gen-da-risch

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op dat laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: de ietwat foute luchthavenstijl van Nicolas Cage. Omdat het kan.

Wat trek je aan als je gaat vliegen? Waarschijnlijk een comfortabele broek met daaronder een paar snelle instappers die je bij de security check in no time kunt uitschieten en weer aantrekken. Als Nicolas Cage echter het vliegtuig neemt, dan ziet dat er ietsje anders uit.

Cage kiest al jaren voor een luchthavenplunje in zowat het meest ongemakkelijke materiaal dat er bestaat: leder. En dan niet gewoon een leren jasje, nee: hij gaat bij voorkeur voor de full leather look inclusief leren broek en leren cowboyhoed. Nu boekt de beste man waarschijnlijk geen zitje op een Ryanair-toestel, maar je hebt hoe dan ook toch amper ruimte op een vliegtuig? En je moet sowieso neerzitten, wat niet handig is met een leren broek aan.

nicolas cage

Nicolas Cage, de legende

Nu zouden we om het even welke andere man die zich zo in het openbaar vertoont met een schuin oog aankijken, maar dit is natuurlijk Nicolas Cage. We hebben het over de man die koningscobra’s als huisdieren houdt, over een privé-eiland en twee kastelen kan beschikken en nog heel wat andere bizarre items in zijn bezit heeft. Wie legt hem een duimbreed in de weg?

nicolas cage

Plus: Cage denkt duidelijk na over zijn outfits en dat is iets waar veel mannen al moeite mee hebben. Punten voor styling dus, zelfs al is het een over de top – oké, compleet gestoorde – styling waar Jani Kazaltzis zich voor zou omdraaien in zijn graf (maar die is natuurlijk alive and kicking). 

nicolas cage

Leder op het vliegtuig

Kijk, er zijn een paar goede redenen om géén leder te dragen op het vliegtuig. Zoals we al zeiden is een leren broek sowieso een tikje oncomfortabel, maar je zit ook de hele tijd te kraken en nog snel even naar de wc rennen is ook geen optie met zo’n onding.

Daarnaast zijn er een paar goede redenen om net wél leder te dragen als je moet vliegen. Om te beginnen is het altijd koud op het vliegtuig en leder – zeker met een schapenvachtje in – is warm. Verder is het een extra (en afwasbare) buffer tussen jou en alle duizenden andere mensen die al hebben zitten zweten op dat vliegtuigstoeltje. En ten slotte maak je zo meteen duidelijk dat je one of the cool guys bent. Want Nicolas Cage mag dan een man zijn die je eerder associeert met de laatste foute party dan met stijl, diep vanbinnen heb je diep respect voor hem.

Bron: GQ

03-10-2018 - Jutta