Jutta
Jutta Style 6 okt 2018

5 dingen die je echt niet moet dragen op je eerste date

Dates zijn altijd spannend, vooral de eerste. Je zit vol spanning, je voelt druk om leuk over te komen, je wilt absoluut niet dat het ongemakkelijk wordt en dan is er nog het gevaar dat je te dronken wordt. 

Het laatste wat je dus wilt is stress over je outfit. Denk daar dus op voorhand even goed over na, want de eerste indruk is belangrijk, zélfs als jullie al weken aan het praten zijn op Tinder. Deze vijf items moet je zeker niet dragen op een eerste date.

Een T-shirt met ‘hilarische’ opdruk

We hopen dat je het gewoon niet in je bezit hebt, maar mocht dat toch het geval zijn dan moet je dat T-shirt met ‘FBI Female Body Inspector’ vooral niet dragen op een eerste date. Of op een tweede date. Of ooit. Enfin, je snapt het wel: laat de gekke teksten, seksueel getinte plaatjes en superheldenprints lekker in de kast liggen en trek iets volwassen aan. Het gaat er om dat jij leuk en grappig bent, niet het T-shirt dat je aan hebt.

Enkelsokken

Tegenwoordig is het een ding om met opgerolde pijpen en blote enkels rond te lopen. Prima als je dat wilt doen, maar als je die look combineert met enkelsokken denkt je date misschien dat je helemaal geen sokken draagt en dat vinden vrouwen niet zo fris. Zorg dus dat je sokken enigszins zichtbaar zijn, of laat je enkels gewoon niet bloot. Wil je opvallen? Ga dan voor sokken met een tof patroon of opvallende kleur.

Je formal wear

Je bent waarschijnlijk even zenuwachtig voor die eerste date als voor een sollicitatiegesprek, maar dat wil niet zeggen dat je je moet kleden alsof je gaat solliciteren. Casual is the way to go, dus ga je even omkleden na het werk, of zorg dat je een extra set kleren meeneemt. Ook als je voor het werk vooral in overalls rondloopt, trek je beter even iets anders aan.

Trainingspakken en andere sportkleren

Dé manier om ongeïnteresseerd te lijken op een date is door te verschijnen in je sportkleren. Hoe comfortabel die joggingbroek ook zit, je mag ‘m echt niet dragen op een eerste date. Pas wanneer jullie na een paar dates op zondagmiddag liggen te chillen kun je het overwegen, in de tussentijd trek je minstens een jeansbroek aan.

Te veel parfum

We kennen de reclames: een man besproeit zichzelf met aftershave en opeens zijn de vrouwen niet meer van hem af te slaan. Dat zouden we allemaal wel willen, alleen gaat het er in realiteit net even anders aan toe. Als jij meer dan vier keer met je parfum of aftershave sproeit, krijgt je date spontaan een astma-aanval en dat is voor niemand leuk. Zorg dus dat je lekker ruikt, maar giet niet de hele fles over je hoofd leeg, de vrouwelijke helft van de mensheid zal je dankbaar zijn.

Zo gebruik je je parfum op de juiste manier

Reageer op artikel:
5 dingen die je echt niet moet dragen op je eerste date
Sluiten