Jutta
Jutta Stuff 3 apr 2019

Welke nieuwe Apple-diensten komen naar België?

Onze gadgetman kent zijn weg in technologieland en gidst jou daar graag doorheen. Wekelijks tipt hij de tofste gadgets en nieuwste ontwikkelingen op Manners.be, wie liever sneller dan het licht geüpdatet wordt luistert op woensdagavond het best naar radio NRJ. Daar vertelde Benjamin deze week over de nieuwe Apple-diensten … en of die in België beschikbaar worden. 

Tijdens hun afgelopen evenement – It’s Show Time – kondigde Apple maar liefst vijf nieuwe diensten aan. Op de meeste daarvan is het nog even wachten, maar er zullen er zeker een paar in België beschikbaar worden.

Apple Card

Vanaf deze zomer zal de creditcard van Apple beschikbaar zijn in de VS, maar over andere landen is nog niets geweten. België heeft – in tegenstelling tot pakweg Nederland – al Apple Pay, maar Apple Pay Cash of de creditcard worden ook hier niet snel verwacht, omdat de Europese kredietkaartenmarkt anders werkt dan in Amerika.

Nieuwe Apple-diensten

Apple Arcade

Deze gamingdienst van Apple, waarmee je – zonder ads of in-app aankopen – meer dan honderd games kunt spelen, zal dit najaar in meer dan 150 landen arriveren en België zit daarbij. De prijs is vooralsnog onbekend.

Nieuwe Apple-diensten

Apple News+

Apple News+ zal een bundel van zo’n driehonderd kranten en tijdschriften bevatten, voor zo’n tien dollar per maand. De service is meteen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, en ook Europa komt aan de beurt. Daar is het Verenigd Koninkrijk eerste in lijn, België en Nederland moeten nog iets langer wachten. Wanneer de dienst hierheen komt is nog niet geweten.

Nieuwe Apple-diensten

Apple TV+

De nieuwe Netflix-concurrent van Apple zal dit najaar beschikbaar zijn in meer dan honderd landen, waaronder België. Wat de prijs gaat worden is nog niet helemaal duidelijk, dus zeg je Netflix-abonnement nog niet op.

Nieuwe Apple-diensten

Nieuwe TV-app en Apple TV-kanalen

De tv-app wordt opnieuw ontworpen om films, series, sportevenementen, nieuwsprogramma’s in één app te bundelen. De app komt in mei naar iPhone, iPad, en in het najaar ook naar de Mac. De kans is groot dat de app in België beschikbaar wordt, alleen is nog niet helemaal duidelijk wanneer.

Meer gadgets?

Luister je liever naar Benjamin op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Valerie Wynants.

Gadgetnieuws: gamedienst van Google komt er dit jaar nog


Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Welke nieuwe Apple-diensten komen naar België?
Sluiten