Lesley
Lesley Stuff 15 jul 2018

Nieuwe Apple Store in Macau mixt technologie en natuur

Hoe meer Apple Stores er komen, hoe meer onder de indruk wij geraken. De winkels etaleren niet zomaar iPhones en MacBooks, maar ook een levensstijl. We kunnen al niet wachten op hoe een Apple Store er in 2050 gaat uitzien – al komt die in het Chinese Macau vast wel aardig in de buurt. 

Nieuwe Apple Store in Macau

De Britse architectenstudio Foster + Partners heeft de eerste foto’s gedeeld van de nieuwe Apple Store in Macau, het Las Vegas van China. Puik staaltje vakwerk van de Britse architecten en designers, die een prachtige mix hebben gecreëerd van minimalistisch design, natuur en technologie. “We wilden een oase van rust creëren,” aldus de studio.

Het gebouw is gemaakt van dunne lagen steen en glas, dat zodanig verlicht is dat het op een papieren lantaarn lijkt. Niet alleen buiten, maar ook in het gebouw zie je overal bamboeplanten en ander groen.

apple store macau

Dat gecombineerd met het minimalistische interieur en de vele technologische snufjes maakt Apple Cotai Central, zoals de Apple Store heet, tot een gebouw waar wij de hele dag willen rondsnuffelen. Een voorbeeld voor andere winkels en bedrijven.

Foster + Partners werkte tijdens de totstandkoming van dit project samen met Sir Jonathan Ive, hoofd design van Apple. Het gebouw opende de deuren op 29 juni. Bekijk de hieronder de eerste foto’s.

apple store macauapple store macauapple store macauapple store macauapple store macau
Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Store in Macau mixt technologie en natuur
Sluiten