Lesley
Lesley Life 27 jul 2018

De nieuwe Apple Store in Milaan is best bijzonder

Nu is de Apple Store op de Louizalaan in Brussel helemaal niet verkeerd, maar de winkel is toch klein bier als je ‘m vergelijkt met vestigingen in het buitenland. In Milaan opende gisteren de Apple Piazza Liberty en die is zowel voor Apple als voor de stad een bijzondere aanwinst. 

De ingang is een fontein

De nieuwe Apple Store is gelegen aan een van de meest inspirerende pleinen in het centrum van Milaan en omvat zowel een openbaar plein als een winkel. De buitenkant van het nieuwe Apple Piazza Liberty is magnifiek: een grote fontein doet dienst als ingang van de winkel.

Je moet letterlijk door een deur met aan twee kanten fonteinen (die achter glas zitten) en dan een trap af. De acht meter hoge glazen muren zorgen voor een bijzonder water-effect. Een leuk detail: de trap vormt ook het dak van de winkel.

apple store milaan

Apple Store en amfitheater

De fontein doet ook dienst als achtergrond voor het grote openlucht-amfitheater op het plein. Daar worden films getoond en andere activiteiten georganiseerd. Apple nodigt in de zomer iedere avond een andere artiest uit om live te komen spelen. Het plein en amfitheater rondom de nieuwe Apple Store zijn 24 uur per dag open.

apple store milaan

Today at Apple

Apple Piazza Liberty biedt ook genoeg ruimte voor ‘Today at Apple’. Dit is Apple’s naam voor dagelijkse gratis sessies over fotografie, film, muziek, programmeren, grafisch ontwerp en meer. Apple wil zo de creativiteit van mensen op iedere mogelijke manier stimuleren. In september organiseert Apple een speciale serie in Milaan, waar 21 lokale kunstenaars hun visie over onder andere de creatieve toekomst van Milaan zullen delen.

apple store milaan

Uiteraard mocht Apple-designer Jony Ive ook nog een woordje doen. Hij was samen met Apple’s vaste architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe winkel in Milaan.

Hij zegt: “We hebben twee fundamentele elementen van de Italiaanse piazza – water en steen – gecombineerd. De glazen ingang met fontein zorgt voor een multi-zintuiglijke ervaring bij binnenkomst van de winkel.”

Binnenkort een citytrip naar Milaan gepland? Breng dan zeker een bezoekje aan dit unieke Apple-project.

Nieuwe Apple Store in Macau mixt technologie en natuur

Reageer op artikel:
De nieuwe Apple Store in Milaan is best bijzonder
Sluiten