Alrik
Alrik Entertainment 8 mei 2019

Er komen drie nieuwe films aan van ‘Star Wars’ én ‘Avatar’ volgens Disney

Filmliefhebbers zijn de komende jaren wel even zoet. Disney heeft drie nieuwe films voor ‘Star Wars’ én ‘Avatar’ aangekondigd. Zorg dus maar voor een hele lading popcorn, want je zal het nodig hebben.

Nieuwe films van ‘Star Wars’

Disney heeft de jaren waarin de drie nieuwe ‘Star Wars‘-films uitkomen alvast onthuld. De films gaan eind 2022, 2024 en 2026 in première. Of de trilogie een opvolger wordt op ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ (episode 9), die eind dit jaar uitkomt, is nog niet bekend. Het is ook aannemelijk dat het om losse prequels of sequels gaat. “We nemen even de tijd om te resetten. Het verhaal over Luke Skywalker komt met de negende ‘Star Wars’-film tot een einde. Er komen nog andere films, maar het zal even duren”, aldus Disney-CEO Bob Iger.

Ook ‘Avatar’ komt terug

Eigenlijk moest ‘Avatar 2’ rond de kerstperiode van 2016 al verschenen zijn, maar de productie liep vertraging op. Disney heeft onthuld dat ‘Avatar 2’ in 2021 uitkomt en deel drie en vier in 2023 en 2025. Het vijfde deel moet dan in 2027 uitkomen.

De nieuwe data zijn vastgelegd na de fusie van Walt Disney Studios en 21st Century Fox. Er is een behoorlijke slag geslagen door filmstudio’s, producenten en meer dan vierhonderd tv-zenders over te nemen van 21st Century Fox. Nu heeft Disney dus ook de rechten van onder meer, ‘Deadpool’, ‘X-Men’, ‘Family Guy’ en ‘The Simpsons’.

‘Star Wars: The Rise of Skywalker’

De planning ziet er alvast veel belovend uit, maar eerst nog episode 9 van ‘Star Wars’, die eind dit jaar in de cinema verschijnt. De eerste trailer is onlangs gedeeld, waarin te zien is dat Rey met haar lichtsabel paraat staat in een woestijn als er met hoge snelheid een TIE-Interceptor, met vermoedelijk Kylo Ren achter het stuur, komt aangevlogen. Dan wordt duidelijk dat haar krachten behoorlijk zijn ontwikkeld.

Bron: variety

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Er komen drie nieuwe films aan van ‘Star Wars’ én ‘Avatar’ volgens Disney
Sluiten