Thomas
Thomas Cars 19 jan 2019

Ford komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooit

Iedere man die ‘Gone in 60 seconds’ gezien heeft, krijgt een warm gevoel wanneer er een Shelby Mustang passeert. Deze nog krachtigere versie van ‘s werelds bekendste muscle car is voor velen een droomauto. Hij is razendsnel dankzij zijn enorme vermogen en niet door allerlei snufjes. Pure power, dat is waar het om draait. Dat was al zo in 1965 toen de eerste Shelby verscheen en daar gaat ook in 2020 geen verandering in komen.

De nieuwe Shelby Mustang GT500 is de krachtigste productieauto die Ford ooit gebouwd heeft. Onder de motorkap ligt een 5.2 liter V8 te blinken en die levert niet minder dan 700pk – een record voor Ford als het gaat om straatlegale auto’s. Dat vermogen wordt optimaal benut door een nieuwe versnellingsbak met dubbele koppeling. Het schakelen duurt hierdoor minder dan 100 milliseconden.

De snelste Shelby Mustang ooit

De combinatie van een enorme bak vermogen en het razendsnelle schakelwerk zie je terug in de cijfers. De nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 zit binnen iets meer dan drie seconden op de 100 kilometer per uur en heeft minder dan elf seconden nodig om een kwart mijl drag race te voltooien. Hiermee komt hij dus in een illuster rijtje met onder andere de McLaren 570S, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 en de Audi R8 V10 Plus.

Ford komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooit

Of de nieuwe Shelby Mustang ook de snelste muscle car over de 400 meter gaat zijn, is nog maar de vraag. Tot nu toe heeft de Dodge Challenger SRT Demon het record met een tijd van 9.65 seconde in handen. Geen enkele productieauto is sneller, zelfs de Bugatti Veyron Super Sport niet.

Niet alleen snel in een rechte lijn

Toch is er een grote kans dat de de Dodge Challenger SRT Demon het op een circuit moet afleggen tegen de Shelby Mustang. Als het om bochtenwerk gaat, is de nieuwe GT500 beter dan ooit tevoren. Dat heeft er vooral mee te maken dat de supercharger is verplaatst waardoor het zwaartepunt verlaagd wordt met een betere wegligging tot gevolg. Combineer dat met de zogenaamde MagneRide ophanging en je hebt een Mustang die ook op het circuit zijn mannetje staat.

Ford komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooitFord komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooitFord komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooit

Kortom, de nieuwe Shelby Mustang GT500 is razendsnel en bloedmooi. Helaas gaan we dat waarschijnlijk ook terugzien in de prijs. Ford heeft nog niks bekend gemaakt, maar wij vrezen het ergste.

Deze baas voltooit de Nürburgring in een 20 km lange onafgebroken drift

Reageer op artikel:
Ford komt in 2020 met de krachtigste Shelby Mustang ooit
Sluiten