Alrik
Alrik Style 29 jan 2020

Nike eert Olympische Spelen met Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack

Fan van de special edition-packs van Nike? Check dan het Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack, dat een ode brengt aan de Olympische Spelen.

Er zijn weinig vlaggen zo iconisch als die van de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité beweerde ooit dat de olympische ringen alle continenten vertegenwoordigen. Pierre de Coubertin, die de vlag in 1913 ontwierp, ontkende dit echter. Hij heeft voor deze samenstelling gekozen omdat elke vlag van een land minstens een van deze zes kleuren (wit inbegrepen) bevat. De vijf ringen symboliseren volgens hem ook ook passie, vertrouwen, overwinning, ethiek en sportiviteit.

Nike Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack

Hoe dan ook: het Nike Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack bestaat uit sneakers in de vijf kleuren van de olympische ringen; blauw, zwart, rood, geel en groen.

Naast het feit dat het Nike Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack uit vijf verschillende kleuren bestaat, vind je op de sneakers ook subtiele details die verwijzen naar de Olympische Spelen en de ringen. Zo zit er een lipje op de hak en tong in de kleuren van de olympische ringen. De logo’s zijn goudkleurig, geïnspireerd op de felbegeerde gouden medailles. Scrol rustig door het Nike Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack en kies je favoriet. Onze persoonlijke favoriet is de gele variant.

Blauw

Zwart

Rood

Geel

Groen

Afbeeldingen: Nike

Waar koop je het Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack?

De sneakers uit het Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack kosten omgerekend 155 euro en je koopt ze vooralsnog alleen via de internationale website van Nike. Meer fan van het klassieke Nike Air-model uit 1990? Dan hebben we ook goed nieuws voor je. Dit jubileum wordt door Nike gevierd met drie totaal nieuwe modellen, waaronder het model 2090.

Ook leuk: In deze Jezus x Nike-sneakers zit geen Air, maar heilig water

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Nike eert Olympische Spelen met Air Max 97 ‘Olympic Rings’ Pack
Sluiten