Life

Dit moet je nooit, maar dan ook nooit zeggen tijdens je sollicitatiegesprek

Slim solliciteren, snel werk vinden

Grof taalgebruik en te laat verschijnen op een sollicitatiegesprek zijn goeie redenen voor een onmiddellijke diskwalificatie. Logisch zou je denken, maar er zijn ook subtielere dingen waardoor je die topjob aan je neus ziet voorbijgaan. Als je de interviewer wilt imponeren, zorg dan dat je de volgende zinnen vermijdt. Zo maak je competitie bij voorbaat kansloos en haal jij de baan binnen!

1. ‘Mijn huidige werkgever kan mijn inzet niet waarderen’

Je hebt misschien voor een vreselijk bedrijf gewerkt, maar erover janken of je vorige baas volledig zwartmaken is zinloos. “Als je naar een voormalige baas of collega’s wordt gevraagd, mag je ze nooit kleineren,” zegt Roy Cohen, loopbaancoach en auteur van de ‘Survival Guide Of The Wall Street Professional’. Mocht je dit wel doen dan is de kans groot dat je interviewer een hele wrange nasmaak aan dit sollicitatiegesprek zal overhouden. En dat wil je dus niet.

2. ‘Ik zal alles doen wat me gevraagd wordt’

De ideale kandidaat kan meer en doet meer dan de functie van hem of haar vraagt. Je onderdanig opstellen klinkt misschien goed, je geeft daarmee onbewust aan dat je geen initiatiefnemer bent. En dat is dus wat minder slim.

Vertel de interviewer wat je het prettigst vindt of wat je achtergrond is. Het gaat namelijk niet enkel om het invullen van de functie: je zult ook binnen het team moeten passen. Solliciteren is niks meer dan jezelf verkopen en dat doe je niet door jezelf te presenteren als de perfecte loonslaaf.

3. ‘Ik ben het liefst een teamspeler in een dynamische omgeving met aandacht voor zelfreflectie’

Ken je ze? Die modieuze termen die lekker klinken en totaal niks zeggen over jou als persoon. Leuk dat je floreert in een dynamische omgeving, maar wat bedoel je ermee? Vraagt jouw droombaan om leiderschapskwaliteiten, maar ben je nooit verder gekomen dan de functie van teamlid, dan zal het lastig zijn om aan te tonen dat je uit het juiste hout bent gesneden.

Als je bijvoorbeeld je leiderschapskwaliteiten wilt laten zien, praat dan over hoe je in een groepsproject het voortouw nam. Geef zoveel mogelijk details over wat je hebt gedaan, hoe je het hebt aangepakt en waarom het een verschil heeft gemaakt.

4. ‘Nee, sorry, dat kan ik echt niet’

De kans dat een nieuwe job ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengt is groot. Niemand zal snel willen solliciteren voor een functie die gelijk is aan wat je nu al doet. Als je echter tijdens je sollicitatiegesprek volmondig ‘nee’ gaat zeggen op mogelijke nieuwe onderdelen van de functie geeft dit een rare indruk. Je zegt eigenlijk dat je het niet weet en, veel belangrijker, het leidt tot twijfel of je bereid bent om bij te leren. Zeg liever dat je op dat punt geen ervaring hebt, maar dat je ernaar uitkijkt om die kwaliteiten te beheersen.

5. ‘Wat doet dit bedrijf eigenlijk?’

In elk sollicitatiegesprek krijg je de gelegenheid om zelf ook vragen te stellen. Wees oprecht geïnteresseerd en voorkom vragen die je via Google ook zelf kunt beantwoorden. Vragen over de aard van het bedrijf zijn uit den boze. Vraag bijvoorbeeld naar de toekomstvisie van het bedrijf en de mogelijkheden om vakkennis op peil te houden.

Zo, nu is het aan jou, en vergeet je niet netjes aan te kleden voor je sollicitatiegesprek!

15-10-2018 - Jutta