Life

Dit vlot op zee geeft je uitzicht op de Noorse fjorden

... en misschien wel het noorderlicht

Het noorderlicht zien: het staat op menig bucketlist, alleen moet je je dan wel voorbereiden op dikke winterjassen en frisse temperaturen. Tenzij … je je gewoon lekker warm binnen installeert en op een vlot geniet van het uitzicht op pakweg de Noorse fjorden natuurlijk. 

Als je vroeger bij de scouts hebt gezeten, was je vast voortdurend bezig met kampen en vlotten ineen steken en velen onder ons zijn dat jongensachtige nooit écht verloren. Logeren op een vlot spreekt dan ook tot de verbeelding, en hoewel dat ook perfect hier in België kan, spreekt een vlot dat langs de Noorse fjorden vaart toch iets meer tot de verbeelding.

Als we je erbij vertellen dat je het niet eens koud hoeft te hebben, want dat dat vlot eigenlijk is omgebouwd tot een mini-woonboot ben je vast helemaal om. De floating lodge heet Volda en transformeerde een ferry uit de jaren ’60 in een gerenoveerd groot vlot, volledig ingericht naar de Scandinavische minimalistische woonstandaarden.

noorderlicht vlotnoorderlicht vlot

Het vlot beschikt ook over een terras, waar je nog meer geniet van het adembenemend mooie uitzicht, en als het je te fris wordt, kruip je in de knusse slaapkamer onder de lakens. Als de weergoden je een beetje gunstig gezind zijn heb je ook nog eens een fenomenaal uitzicht op het noorderlicht.

noorderlicht vlotnoorderlicht vlot

Het vlot ligt bij de kust van Tromsø, een van de beste plekken om het noorderlicht te spotten, en is door middel van een brugje vastgemaakt aan het vasteland. Er kunnen tot 14 gasten terecht in zeven slaapkamers (perfect om al je vrienden mee naartoe te nemen dus) en de buurt kent een geanimeerd nachtleven en veel culturele activiteiten – dus vervelen hoef je je ook al niet te doen.

noorderlicht vlot
noorderlicht vlot
Foto’s: Off the Map Travel

Gebeten door het noorderlicht? Hier zie je het ook.

Bron: Lovely Planet

29-11-2018 - Lesley