Louis
Louis Life 11 apr 2019

Met deze ambachtelijke bieren kan je uitpakken op je volgende barbecue

Nu dat de lente is begonnen is de barbecuetijd weer aangebroken. Geen barbecue zonder bier, maar welke bieren moet je in huis halen om indruk te maken op je maten? Hier zijn een paar ambachtelijke biertjes die je zeker eens moet proberen.

Foto van Craft Beer
Bron: Craft Beer

Vageblond, het gerstennat van de landloper

Vageblond is een Merksplas’ biertje dat ontwikkeld werd met het verhaal van de landloperskolonie in Merksplas in het achterhoofd. De landloperskolonie was een open gevangenis. Als je in de tweede helft van de negentiende eeuw op straat liep en je had niet voldoende geld op zak om een brood te kopen, dan vloog je als vagebond de open gevangenis in.

Sinds 2018 is de kolonie volledig gerestaureerd. Perfect voor een uitstapje met de fiets of om een hapje te eten in de varkensstal. En om het bier te proeven natuurlijk. Dat heeft een zeer zachte fruitige smaak, met een lichte bittere toets en een alcoholpercentage van 8%. Je proeft ook een vleugje peper in de nasmaak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Govaerts (@jan_govaerts) op

SchuppenBoer, de tripel van de stad van de kaarten

SchuppenBoer wordt gebrouwen door brouwerij Het Nest uit Turnhout. Het Nest is ontstaan door vier vrienden wiens vriendinnen samen op vakantie waren. De vier knapen zaten dus verveeld alleen thuis en besloten dan maar om samen eens een bier te brouwen. Met vallen en opstaan ontstond zo de SchuppenBoer.

SchuppenBoer is gebrouwen met de toevoeging van koriander. Het is een echte aanrader voor iedereen die van een volmondige, fruitige smaak houdt met een lichtbittere kruidige afdronk en een alcoholpercentage van 8%. Ideaal bij gegrilde vleesgerechten en dus zeer welkom bij je barbecue.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door a.D (@yatkien) op

Arabier

Het amberkleurige Arabier is een idee van de West-Vlaamse brouwerij de DolleBrouwers. De naam verwijst naar een papegaai én naar Arabië, waar het – net als in het oerwoud waar de ara leeft –  warm is. Zowel ara’s als arabieren mogen helaas geen bier drinken, waardoor ze deze bittere blondine met een alcoholpercentage van 8% links moeten laten liggen. Dat geldt gelukkig niet voor jou en je maten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dennis Marcus (@dennis_marcus) op

Zatte Bie, voor de zoetebekken

Zatte Bie is een donkere schone die je liefkoost met smaken van honing, zoethout en karamel. Met haar alcoholpercentage van 9% komt ze stevig binnen, en als je het etiket op de achterkant leest weet je dat de brouwer het zich heeft beklaagd dat hij zich heeft laten verleiden tot meer dan drie van deze biertjes. Test op je volgende barbecue gerust uit of je maten meer aankunnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Чешский Домик (@czechhouse10russ) op

Het bekendste bier uit ‘Breaking Bad’ is binnenkort echt te koop


Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Met deze ambachtelijke bieren kan je uitpakken op je volgende barbecue
Sluiten