Lesley
Lesley Life 15 aug 2019

Samen uit, samen thuis: zo ga je op reis met je vrienden zonder ruzie

Natuurlijk breng je graag tijd door met je vrienden, alleen komen op reis ieders kleine kantjes weleens boven. Andere voorkeuren, smaken en interesses worden pijnlijk duidelijk en dat kan leiden tot ruzies. Zo ga je op reis met je maten en kom je ook nog steeds bevriend weer terug. 

Kies het juiste gezelschap voor de juiste trip

Wil je een week gaan feesten op Ibiza? Kies dan voor een groepje dat ook wilde plannen heeft. Cultuur opsnuiven op een citytrip? Probeer dan een travel squad bij elkaar te krijgen die naast die verplichte pi(n)tstop op café ook geïnteresseerd is in een museum of twee. Kortom: hou rekening met gelijkaardige interesses, gewoontes en reisbudgetten.

Maak een plan

Iedereen heeft wel één of twee dingen die hij per se wil zien of doen. Als je al die dingen al eens in een plan giet, heeft iedereen het gevoel dat hij gehoord wordt, heb je meteen al iets te doen én kun je eens checken of er toevallig geen biercafé op de route ligt.

apps voor op reis met vrienden

Money, money, money

Je kunt er niet omheen: geld speelt een belangrijke rol op vakantie. Hou ook hier een beetje rekening met elkaar: op vakantie moet je niet extreem op je geld gaan zitten letten, maar als je met een paar budgetvriendelijke buddies op stap bent, kun je best wat zuiniger omspringen met jullie groepsuitgaven. Wat jij met je eigen geld doet, is jouw zaak natuurlijk.

Probeer ieders mindset op voorhand af te toetsen om te weten welk budget jullie het best voorzien voor de trip. Een schatting is prima, je wilt niet heel de tijd alles tot op de cent zitten berekenen. Leg eenmaal gearriveerd een groepspot bij elkaar, waar jullie supermarktaankopen, restaurantbezoeken of toegangskaartjes voor toeristische attracties van betalen. Wil je gebruikmaken van apps als Splitwise? Laat één iemand het budget dan beheren, anders wordt het een warboel.

Ga uit van elkaars sterkste punten

Er is vast wel een dominant type dat graag beslissingen maakt, een talenknobbel die verder dan ‘dos cervezas’ geraakt en een creatief type dat ervoor zorgt dat jullie toch één groepsfoto als aandenken hebben. Op die manier heeft iedereen zijn ‘taak’ en versterken jullie elkaar.

roadtrip playlist op reis met vrienden

Go with the flow

Accepteer dat je met een grote groep niet alles kunt doen wat er op je to do-list staat en dat je compromissen zult moeten sluiten. Ja, je zult af en toe meer moeten betalen dan je wilde, tapas eten als je hamburgers wilde en het middelste plekje in de auto moeten innemen, deal with it. 

Communiceer

Erger je je ergens aan? Gooi dat dan gewoon op tafel, maak desnoods eventjes ruzie (maar niet om vier uur ‘s nachts na een paar pintjes te veel) en veeg het daarna weer van tafel. Daar zijn mannen goed in, dus maak er gebruik van.

Nu alleen nog een goede playlist maken en you’re good to go!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Samen uit, samen thuis: zo ga je op reis met je vrienden zonder ruzie
Sluiten