Jutta
Jutta Stuff 29 apr 2019

Deze onopvallende en opvouwbare fietshelm wil je wél opzetten

De kans is klein dat jij een helm opzet als je met de fiets naar het werk gaat. Want zelfs al weet je dat het veiliger is, een helm ziet er zo suf uit. Daar wil deze opvouwbare fietshelm iets aan doen.  

De opvouwbare fietshelm

De opvouwbare fietshelm van Park & Diamond ziet er uit als een pet, maar is net zo stevig als een gewone helm. Het ding voldoet dan ook aan alle vereisten die de Amerikaanse wetgeving stelt aan fietshelmen.

De makers van het ding, beiden ingenieurs en ex-medewerkers van Elon Musks raketbedrijf SpaceX, hebben met hun Indiegogo-campange een enorm succes geoogst. Ze wilden 50.000 dollar ophalen, maar hebben uiteindelijk afgetikt op meer dan anderhalf miljoen dollar.

Naast zijn onopvallende uiterlijk heeft de opvouwbare fietshelm nog een voordeel en dat is precies dat: hij is opvouwbaar. Geen gedoe met zo’n onhandige helm meer, want dit ding prop je gewoon in je rugzak. Daar gaat meteen je laatste excuus om geen helm te willen dragen.

opvouwbare fietshelm

De helm is overigens niet eens zo heel duur. Als je hem nu pre-ordert, betaal je er zo’n 72 euro voor. De verwachting is dat de helmen in augustus van dit jaar geleverd zullen worden.

Nu nog een goed fietsslot en je fiets is net zo veilig als je hoofd.

Litelok: innovatief fietsslot maakt indruk op Kickstarter

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Deze onopvallende en opvouwbare fietshelm wil je wél opzetten
Sluiten