Noah
Noah Entertainment 10 sep 2019

Ultiem verjaardagscadeau: originele Darth Vader-masker uit ‘Star Wars’ te koop

We schreven onlangs nog over een bijzondere veiling vol iconische items uit de filmgeschiedenis. Denk aan de lichtsabel van Samuel L. Jackson’s Mace Windu, of de heilige handgranaat uit ‘Monty Python And The Holy Grail’. Maar nu staat ook het iconische masker van Darth Vader uit ‘Star Wars’ te koop. 

Darth Vader-masker staat te koop

Jep, dat lees je goed. Het is geen replica of een speciale editie, maar het echte masker dat gebruikt werd voor het filmen van ‘The Empire Strikes Back’. Oftewel, waarmee de ondergewaardeerde acteur David Prowse Luke en zijn vrienden achtervolgde. De film kwam in 1980 uit, bijna veertig jaar geleden.

Je kunt je het iconisch stukje filmgeschiedenis aanschaffen tijdens een veiling die op 25 en 26 september plaatsvindt, genaamd ‘The Icons & Legends of Hollywood’. Naast het masker van Darth Vader kun je ook kleding uit ‘Titanic’, de bril van Harry Potter en een beker uit de ‘Indiana Jones’-films scoren. Zo heb je weer een leuk verhaal voor als je bezoek over de vloer hebt.

Foto: LucasFilm

Als je het masker aan wilt schaffen, zul je snel een vliegticket moeten kopen. De veiling vindt namelijk in Californië plaats, bij een dealer die gespecialiseerd is in handtekeningen en props uit Hollywood. Ook zul je een flinke spaarrekening moeten hebben: de veilingmeesters rekenen erop dat het masker tussen de 250.000 en 500.000 dollar oplevert – en misschien zelfs meer.

Maar ja, dan heb je wel het meest kenmerkende onderdeel van de outfit van de beroemdste Hollywood-schurk ooit! Benieuwd naar de andere iconische items die geveild gaan worden? Check dan even deze gids, waarin je de complete collectie kunt bewonderen. Ook als je gewoon in België blijft, is het een fascinerend tripje door de rijke geschiedenis die Hollywood kent.

Lees ook:

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Ultiem verjaardagscadeau: originele Darth Vader-masker uit ‘Star Wars’ te koop
Sluiten