Lesley
Lesley Entertainment 10 feb 2019

Luie zondag: zo vind je de Oscar-nominaties op Netflix

We zijn slechts een paar weken verwijderd van de 91e Academy Awards. Netflix is met veertien nominaties goed vertegenwoordigd en zal de hype met zijn kijkers delen ook. De streamingdienst komt met nieuwe assistentie, zodat jij het beste van het beste kunt bekijken. 

Oscar-waardige films op Netflix (and where to find them)

Dat Netflix in grote getale genomineerd is, heeft de streamingdienst vooral aan het grote succes van ‘Roma’ te danken. Om die zwart-witfilm kun je deze dagen niet heen, maar er staan nog heel wat Oscar-pareltjes op Netflix, ook van de afgelopen jaren.

oscars netflix

Daarom heeft Netflix een gloednieuwe sidebar toegevoegd, die volledig gericht is op de Oscars. Zowel nominaties als winnaars van eerdere edities staan in de lijst. Zo vind je de Oscar-winnende documentairefilm ‘Prelude To War’ uit 1942 net naast de nieuw genomineerde Netflix-film ‘Roma’.

Niks te doen op deze luie zondagnamiddag en op zoek naar het beste van het beste? Dan kan dit lijstje zeker van pas komen. In België vind je de feature onder de naam ‘Hommage aan de Oscars’. In Amerika staan er 69 films in de lijst, in België zijn dat er 42.

oscars netflix

Wat je zoal kunt verwachten? ‘The Dark Knight’, ‘The Godfather’ en ‘Pulp Fiction’ bijvoorbeeld. Een handig lijstje dus, die Netflix – naar eigen zeggen – ook na de Oscars zal laten staan. Wie er dit jaar met de felbegeerde beeldjes gaat lopen? Dat weten we op 24 februari.

Bron: Want

Reageer op artikel:
Luie zondag: zo vind je de Oscar-nominaties op Netflix
Sluiten