Entertainment

Netflix onthult peperdure natuurdocumentaire met Sir David Attenborough

'Our Planet': acht afleveringen, vier jaar voorbereiding

Op 5 april komt Netflix met een nieuwe reeks waar je ook nog eens iets van opsteekt. De documentaire ‘Our Planet’ bundelt duizenden uren aan natuurpracht, wereldwijd gefilmd met peperdure camera’s. En al dat natuurgeweld werd teruggebracht tot acht afleveringen.

Netflix komt met ‘Our Planet’

Alsof het budget nog niet genoeg verwachtingen schept, kun je ook qua presentatie op je beide oren slapen. Niemand minder dan bioloog Sir David Attenborough verleent zijn stem namelijk aan de reeks. Je kunt je dus aan een warm, ervaren, bekend Britse stemgeluid verwachten terwijl je naar prachtige natuurbeelden kijkt.

‘Our Planet’ focust zich vooral op zeldzame diersoorten en bijzonder kwetsbare leefgebieden, waardoor je kennismaakt met het onbekende. De nieuwste 4K-camera’s zorgen ervoor dat je geen enkel detail hoeft te missen.

3500 dagen aan filmmateriaal

Die camera’s op zich zijn al peperduur, maar dat geldt ook voor de rest van de productie. De crew van de Netflix Original is vier jaar lang bezig geweest met filmen. Dat is goed voor 600 mensen die in totaal meer dan 3500 dagen filmden. Van de bodem van de oceaan tot de meest onbegaanbare arctische plekken: alles komt voorbij.

Zoveel beeld in slechts acht afleveringen gegoten: het is haast zonde. Dat betekent echter wel dat wij héél veel verwachten van de documentaire, want als je 3500 dagen aan filmmateriaal tot je beschikking hebt, kun je het je veroorloven om er enkel de beste shots uit te halen.

Het eindresultaat kun je vanaf 5 april bewonderen op de streamingdienst. Zo heeft Netflix er weer een mooi wapenfeit erbij, wat de dienst ook absoluut nodig gaat hebben. Grote concurrent Disney heeft namelijk onlangs zijn plannen bekend gemaakt omtrent Disney+, de nieuwe streamingdienst van Disney zelf. Op die manier heeft Netflix er in één klap een gigantische concurrent bij.

Bron: Want

12-11-2018 - Lesley