Life

Tip voor op mannenweekend: paintball met tanks

Dit is het beste idee ooit

Wat is een betere activiteit dan paintball voor een vrijgezellenfeestje? Paintball met tanks. Oh ja, het bestaat en oh ja, ons hart begon sneller te kloppen toen we dat hoorden. 

Paintball met tanks is exact wat je er van verwacht: je vuurt verfkogels af door de loop van een minitank terwijl je vrienden/vijanden rennen voor hun leven. Onderstaande beelden spreken voor zich!

Need we say more? Wij willen graag nu in zo’n tank stappen.

Een tank, maar dan kleiner

Een paintballtank ziet er ongeveer uit als een echte tank, maar dan voor één enkele persoon. Het formaat zal jou en je maten waarschijnlijk in lachen doen uitbarsten, maar wedden dat jullie zullen vechten om er als eerste in te mogen?

De wapens die je in zo’n tank voorhanden hebt, variëren. Soms moet je het stellen met je eigen paintballgeweer, al dan niet op een statief, maar er zijn ook tanks waar je wat zwaarder geschut mee kunt afvuren. Denk: projectielen waar je een vijandige tank mee kunt uitschakelen, of een kanon waar je een verzameling verfkogels tegelijk mee wegschiet om het oprukkende voetvolk te stoppen.

Zit je niet zelf in een tank, dan kan je die proberen uitschakelen met je gebruikelijke wapen, of met een soort aardappelkanon voor verfkogels. Vet!

Paintball met tanks, waar kan het?

Is het aan jou om een vrijgezellenweekend te organiseren, wil je nog eens iets leuks doen met je maten of vecht je een discussie met je broer liever als echte mannen uit? Paintball met tanks is the way to go. 

Helaas zijn er in België nog geen terreinen waar je de ‘sport’ kan beoefenen (tenzij je zelf een paar minitanks koopt), maar in het Nederlandse Oosterhout kun je wel terecht. Een plek met de toepasselijke naam ‘Mannenspeeltuin’ heeft een tank in het aanbod. Gewone paintball en airsoft kan je in ons land wél al op veel plekken spelen.

21-03-2018 - Jutta