Lena
Lena Style 13 mei 2019

De 5 parfums gedragen door ‘s werelds meest stijlvolle mannen

“Manieren en een goed parfum zijn wat van een man een heer maakt”, aldus Tom Ford. ‘S werelds best geklede heren hebben dan ook elk hun eigen signature scent. Van David Beckham tot John F. Kennedy, dit zijn de parfummerken die de groten der aarde dragen.

1. Creed

Gedragen door: David Beckham

Creedwat geloofsovertuiging betekent, verwijst symbolisch naar de volgelingen die sinds 1760 elke geur hebben aanbeden die uit dit parfumhuis komt.

Het verhaal van het merk begon met een paar geparfumeerde handschoenen die naar de Britse koning George III werden gestuurd. Nu heeft dit parfum ook de aandacht van David Beckham weten te vangen. De populairste geur van het merk is Green Irish Tweed, geïnspireerd door het Ierse platteland. Dit is de favoriet van onder andere Robert Redford en Richard Gere.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Creed Boutique (@creedboutique) op

2. Floris

Gedragen door: David Bowie

Het merk werd opgericht in 1730 en heeft nog steeds een winkel in Jermyn Street in Londen, waar het bijna 300 jaar geleden begon. In maar liefst drie ‘James Bond’-romans wordt er verwezen naar het merk. Bond was niet het enige Britse icoon dat fan was van Floris. Ook David Bowie was fan. Hij droeg geregeld Floris Elite. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Floris London (@florislondon) op

3. Acqua Di Parma

Gedragen door: Bradley Cooper

Acqua di Parma is uitgegroeid tot een echt statussymbool voor in de badkamer. Het merk heeft ook een populaire barber shop in Italië.

Bradley Cooper droeg de ADP Barbiere – reeks tijdens de Oscars van dit jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Acqua di Parma (@acquadiparma_official) op

4. Caron

Gedragen door: James Dean

Caron werd opgericht door Ernest Daltroff in 1903. Ernest wist eigenlijk helemaal niets van parfums maar had een uitzonderlijk goede neus waardoor hij de uniekste geuren kon samenstellen. Een van de vele fans die Caron heeft was de Amerikaanse acteur James Dean. Ook  de franse zanger Serge Gainsbourg was vaste klant. Hij schreef er zelfs een kort liedje over.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CARON (@caronparisofficiel) op

5. Eight & Bob

Gedragen door: John F. Kennedy

Eight & Bob kent een uitzonderlijk verhaal. In 1937 vroeg Albert Fouquet, een amateur-parfumeur, op straat aan een stijlvolle Amerikaanse student wat hij van zijn geuren vond. De student bleek John F. Kennedy te zijn. Kennedy vroeg of Albert hem enkele stalen kon opsturen, en ook eentje voor zijn broer Bob. Het duurde niet lang of Fouquet kreeg verzoeken van over heel de wereld voor zijn geuren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eight & Bob (@eightandbob_) op

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
De 5 parfums gedragen door ‘s werelds meest stijlvolle mannen
Sluiten