Jutta
Jutta Love & Sex 29 apr 2018

Slecht nieuws: een penis kan krimpen

Slecht nieuws: blijkbaar kan een penis krimpen. En niet zo’n beetje ook. Piemels kunnen tot maar liefst 2,5 centimeter in lengte afnemen. Da’s niet niks op een gemiddelde van 13 centimeter (hoewel de jouwe natuurlijk véél groter is). 

Soms kun je er iets tegen doen, maar in de meeste gevallen hebben mannen een krimpende fluit maar gewoon te accepteren. Welke factoren kunnen invloed hebben op de lengte van een piemel?

1. Roken

Nóg een reden om te stoppen. Roken kan de aderen van je beste vriend beschadigen, wat kan betekenen dat een aantal cellen down under het begeven. Als reactie daarop kan een man erectieproblemen krijgen. Daarbovenop blijkt dat rokers gemiddeld een kleinere jongeheer hebben dan niet-rokers. Dat komt omdat roken de bloedtoevoer naar de penis remt, waardoor hij minder gemakkelijk kan groeien tijdens een erectie.

2. Medicatie

Oké, hier kun je zelf vaak vrij weinig aan doen. Medicatie zoals antidepressiva en antipsychotica kunnen invloed hebben op de grootte van de penis. Ook medicatie tegen prostaatproblemen kan de penislengte beïnvloeden.

3. Leeftijd

Helaas, ouder worden gaat het er daar beneden allemaal niet beter op maken. Naast de gebruikelijke ouderdomskwaaltjes kan een penis ook nog eens krimpen als je ouder wordt. Hoe dat komt? Als gevolg van vetophopingen in aderen kan de bloedtoevoer naar de penis worden afgeremd. Dit zorgt er weer voor dat cellen in de zwellichamen achteruitgaan.

In de meeste gevallen kun je zelf maar weinig aan een krimpende penis doen, behalve stoppen met roken. Lullig.

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: een penis kan krimpen
Sluiten