Lesley
Lesley Life 19 feb 2019

Dit pintje is speciaal ontworpen om in het vliegtuig te drinken

Kun jij ook wel een slaapmutsje gebruiken voor die lange vlucht of een glaasje om je vliegangst weg te drinken? Cathay Pacific Airlines, een vliegtuigmaatschappij uit Hong Kong, brengt samen met Hong Kong Brewing Co. een pintje op de markt. Hun bier, Betsy Beer, is speciaal ontwikkeld om te drinken tijdens een vlucht.

Afgezwakte smaakpapillen

Bier drinken aan boord van een vliegtuig: het is de ultieme luxe. Maar drinken – en eten – smaakt aan boord toch altijd net wat minder lekker. Dat komt doordat de gevoeligheid van je smaakpapillen afneemt door de combinatie van de druk in de cabine, de droge lucht en de hoogte waarop je je bevindt. Hierdoor wordt je smaakvermogen gereduceerd met wel dertig procent en kun je zoete en zoute smaken minder goed proeven.

pintje vliegtuig

Betsy Beer

Betsy Beer houdt daar rekening mee. Het is een ongefilterd witbier (tarwebier, gebrouwen volgens hoge gisting) dat tien procent meer koolzuur bevat dan gewone bieren. Bovendien worden je smaakpapillen flink beziggehouden door speciale ingrediënten.

Zo zitten er onder meer tonen in van Chinese longan (een lychee-achtig vruchtje), Chinese honing en fuggle; een aromatische, Britse hopsoort. Grappig weetje waarmee je je reisgezelschap kunt imponeren: Betsy is ook de naam van het allereerste vliegtuig van de maatschappij.

pintje vliegtuig

Waar kun je het drinken?

Betsy Beer is te koop aan boord van de toestellen van Cathay Pacific Airlines, op vluchten naar Heathrow, Gatwick en Manchester in Engeland. Je kunt het ook drinken in de lounges van de Cathay Pacific in Hong Kong en op Heathrow (Londen) en in een aantal restaurants in Hong Kong.

Ze zijn niet de enige vliegtuigmaatschappij die zich in de bierbusiness mengt: afgelopen zomer introduceerden KLM en Heineken tapbier op bepaalde vluchten – al kijken we wel meer uit naar dit biertje. Goede vlucht en … santé!

pintje vliegtuig

Waarmee je dat pintje beter niet combineert? Dat lees je hier.

Dit eten moet je nooit bestellen in het vliegtuig

Reageer op artikel:
Dit pintje is speciaal ontworpen om in het vliegtuig te drinken
Sluiten