Jutta
Jutta Life 14 jul 2018

Deze zomer knal je zonder verpinken een pizza op de barbecue

Er zijn verschillende manieren om pizza te maken: in de oven, pan en zelfs microgolf (of dat aan te raden is valt te betwijfelen). Maar er is nog een manier: deze zomer bak jij je pizza op de barbecue en wij laten zien hoe het (vooral niet) moet. 

De juiste ondergrond

Het belangrijkst is dat je een goede ondergrond gebruikt, want zoals je misschien wel snapt is pizzadeeg erg zacht en zakt het anders zo tussen het rooster.

Je kan kiezen voor een speciale pizzasteen, want die geleidt de warmte goed maar dat is wel wat prijzig. Een andere optie is een geperforeerde bakplaat die de warmte goed doorlaat, maar waar je pizza niet kan doorzakken. Zelfs als je een bevroren kant-en-klare pizza op de barbecue legt, wil je zo’n bakplaat of pizzasteen gebruiken.

pizza op de barbecue
Bron: Flickr

Pizzadeeg of toch brood?

Heb je geen bakblik of steen voor op de barbecue? Maak dan je pizza op een bodem die al is gebakken óf gebruik brood (zoals focaccia, naan of pita) als bodem. Deze zijn in principe al gaar en zakken daardoor niet door het rooster.

Houd er wel rekening mee dat dun brood zoals pita minder tijd nodig heeft dan bijvoorbeeld focaccia en ook sneller aan de onderkant verbrandt.

pizza op de barbecue

Lekkere combinaties

Nu zijn we aangekomen bij het leukste deel: de toppings. In principe kun je gewoon al je favorieten ingrediënten gebruiken, maar het is natuurlijk extra leuk om typische barbecuesmaken toe te voegen. In de eerste plaats is dat natuurlijk barbecuesaus (lekker bij kip, rundvlees, varkensvlees en groenten), maar ook fruit (zoals ananas en perzik), groenten (bijvoorbeeld groene asperges en witloof), paddenstoelen en vis doen het goed. En vergeet natuurlijk niet eventuele sausjes die je later nog kunt toevoegen.

Tip: gebruik je ingrediënten die nog wel even moeten garen (denk aan kip)? Bak dan de pizza’s op het minst hete deel van de barbecue.

Geen geduld en heel veel honger? Dan kan je je pizza nog altijd in deze automatische barbecue garen!

Zo blijft je vis heel tijdens het grillen op de barbecue (of in de grillpan)

Reageer op artikel:
Deze zomer knal je zonder verpinken een pizza op de barbecue
Sluiten