Noah
Noah Stuff 3 nov 2019

Lucratieve investering: Pokémon-kaart verkocht voor bijna twee tweehonderdduizend dollar

Voor je enthousiast de zolder oprent en tussen je eigen oude Pokémon-kaarten gaat zoeken, moeten we je teleurstellen. Waar veel Pokémon-kaarten van de eerste generatie een leuk bedrag kunnen opleveren, geldt dat zelden voor de versies die we hier in België kregen. Bummer. 

Pokémon-kaart levert recordbedrag op

In het buitenland is dat dus vaak wel het geval, en al helemaal bij deze waardevolle Pokémon-kaart. Die werd vorige week geveild en het is niet zo erg gek dat hij zo waardevol is, want er zijn er aan het einde van de jaren ’90 slechts veertig gemaakt. Voeg daaraan toe dat ze enkel in het Japans verkrijgbaar waren voor de winnaars van een tekenwedstrijd, en je hebt een aardig plaatje van hoe zeldzaam ze zijn.

Bovendien zijn het geen schilderijen, standbeelden of andere vormen van kunst. Het zijn zeer kwetsbare, dunne kartonnen kaartjes. Van die veertig zijn er nog maar enkele tientallen in omloop, en deze is in erg goede conditie, zonder enige vorm van beschadiging.

De ‘Pikachu Illustrator’-kaart ging onder de hamer voor maar liefst 195.000 dollar. Een superfan legde dat recordbedrag voor het kaartje neer. Verder is niet bekend wat zijn of haar plannen zijn, maar het is niet de eerste keer dat Pokémon-kaarten door het dak gaan.

Verzamelaars merken op dat de vraag naar kaartjes de afgelopen jaren is gestegen, mede door de populariteit van ‘Pokémon Go’ en andere games. Dat maakt de speelkaarten een lucratieve investering, vooral voor verzamelaars van het eerste uur.

Verdwenen kaart

Maar goed: het blijven fragiele items, zo bleek maar weer eerder dit jaar. Een bijna even zeldzame Pokémon-kaart werd verkocht op eBay voor 60.000 dollar. Een mooi bedrag, ware het niet dat het kaartje vervolgens kwijt raakte in de post. Voor zover bekend is het collector’s item nooit meer opgedoken. Of het om diefstal of een foutje gaat, blijft een groot vraagteken.

Onlangs werd ook ook een complete set Pokémon-kaarten van de eerste generatie in uitstekende conditie voor 100.000 dollar verkocht.

Ook leuk: 5 gadgets voor iedereen die ‘Pokémon Go’ nog steeds niet beu is

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Lucratieve investering: Pokémon-kaart verkocht voor bijna twee tweehonderdduizend dollar
Sluiten