Jutta
Jutta Life 27 jan 2020

Als je op deze 6 vragen ‘ja’ antwoordt heb je potentieel om CEO te worden

Succes komt niet zomaar aanwaaien en die loonsverhoging krijg je niet omdat je altijd vriendelijk naar de baas lacht. Werken zul je! Om het leed te verzachten schotelt Manners je wekelijks een tip voor die je carrière vooruit kan helpen. Dat doen we op maandag, zo kom je meteen op stoom voor een productieve werkweek. Deze week: baas spelen lijkt leuk, maar ben jij wel klaar om CEO te worden? 

Ben je klaar om je verantwoordelijkheid te nemen?

Dit klinkt misschien als een open deur intrappen, maar de baas zijn is hard werken. Een van de grootste uitdagingen is dat wanneer het misloopt Рen dat gaat zéker gebeuren Рhet jouw verantwoordelijkheid is.

Ben jij het type dat in zijn dekenfort gaat zitten mokken? Dan ben je niet de geknipte man voor de job. Als CEO moet je in staat zijn om fouten te erkennen, je te verontschuldigen indien nodig en ervan te leren.

Ben je bereid om door te zetten als het moeilijk wordt?

CEO zijn lijkt leuk: een riant loon, etentjes op kosten van de zaak en baas spelen over een groep mensen. Maar ga je nog steeds CEO willen zijn als het moeilijk wordt, als er een tijdje meer downs dan ups lijken te zijn?

Ben je vastberaden genoeg om uitdagingen aan te gaan en creatieve oplossingen te bedenken? Ben je bereid om meer energie en tijd in je droom investeren dan je ooit voor mogelijk had gehouden?

Heb je een creatieve geest?

Succesvolle bazen zijn meestal diegenen die outside the box denken en creatieve oplossingen d√ļrven uitproberen. Het is precies dat creatieve denken waarmee jij je kunt onderscheiden van de concurrentie.

Ben je een goede communicator?

Je succes als leider staat of valt met hoe je communiceert met anderen. Als CEO moet je met allerlei soorten mensen communiceren en het is aan jou om te zorgen dat de boodschap juist overkomt. Overigens moet je ook goed kunnen communiceren als je geen of niet veel personeel hebt: met klanten, of met je boekhouder bijvoorbeeld.

Een vlotte communicatie is overigens niet alleen essentieel voor je eigen succes als baas, het is ook cruciaal voor het succes van je bedrijf.

Heb je een olifantenvel?

Baas worden is niks voor bangeriken. Als baas mag je je verwachten aan veel kritiek en weinig schouderklopjes. Soms zul je beslissingen nemen die je team leuk vindt en soms zal je minder populaire maatregelen moeten treffen. Je moet in staat zijn om vast te houden aan je koers, ook als dat gemor oplevert.

Ben je in staat om alles los te laten?

Je leven bestaat uit meer dan werken alleen, al is het voor een CEO niet altijd eenvoudig om te unpluggen. Je moet eenvoudige manieren vinden om met stress om te gaan (een rondje joggen of een yogales bijvoorbeeld) en je moet af en toe je mailbox kunnen afsluiten. Na een vrij weekend of een vakantie ben je dan weer volledig opgeladen om je taken als CEO op te nemen.

Zes keer ‘ja’ geantwoord? Dan houdt niets je nog tegen om een succesvolle carri√®re als CEO na te streven.

Lees ook: 10 dingen die succesvolle mensen anders aanpakken

Business Insider

Manners Belgi√ę is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Als je op deze 6 vragen ‘ja’ antwoordt heb je potentieel om CEO te worden
Sluiten