Jan
Jan Life 27 jul 2019

Aanschouw de exuberant luxueuze privéjet van Tesla-oprichter Elon Musk

Wie het goed heeft, laat het breed hangen. En dat Elon Musk aan beide delen van die zin beantwoordt, is wel duidelijk. Zijn vermogen wordt geschat op 20,7 miljard dollar, en dan is de aanschaf van een privévliegtuig van 70 miljoen natuurlijk een kleinigheidje.

Een beetje miljardair kan uiteraard niet zonder privéjet. Zo heeft Donald Trump zijn eigen Boeing en heeft John Travolta zelfs een eigen vloot bestaande uit drie vliegtuigen. Elon Musk is op dat vlak niet anders en dus heeft ook hij een indrukwekkend vliegtuig. De Gulfstream G650ER is zijn laatste speeltje na eerder al verschillende vliegtuigen te hebben versleten.

Met een privéjet hoor je erbij

De Gulfstream van Musk is geen standaardmodel, het is zo’n beetje de Rolls Royce onder de jets. Zo is het vliegtuig ontworpen om eenvoudig lange afstanden mee te overbruggen. Sterker nog, een Airbus zal moeten bijtanken om dezelfde afstand (12.964 kilometer) te kunnen overbruggen. Overigens is dat geen overdreven luxe, afgelopen jaar vloog de Tesla-topman maar liefst 150.000 mijl met zijn vliegkist.

privéjet elon musk

Pure luxe aan boord bij Elon Musk

Dat zijn natuurlijk indrukwekkende gegevens, maar de echte schoonheid zit zoals altijd aan de binnenzijde. Het interieur is werkelijk een grote oase van luxe. De Gulfstream van Elon Musk kan acht passagiers vervoeren en die hebben echt alle ruimte.

Elke twee minuten wordt de lucht ververst, je hebt dus totaal geen last van een droge mond, iets wat tijdens een vlucht met een ‘gewone’ Boeing of Airbus wel snel het geval is.

privéjet elon musk

Een 26-inch televisie is natuurlijk aanwezig voor het nodige onboard entertainment en laten we vooral het high-end audiosysteem niet vergeten. Maak je dus over Elon Musk niet al te veel zorgen. Terwijl je krom ligt om een Tesla bij elkaar te sparen, geniet Musk alweer van alle luxe terwijl hij naar zijn volgende bestemming vliegt.

privéjet elon musk

Omdat hij bijna altijd onderweg is, heeft Elon Musk weinig tijd om van zijn villa te genieten. Daarom zette hij ze recent te koop. Interesse?

Bron: Beam Aviation

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Aanschouw de exuberant luxueuze privéjet van Tesla-oprichter Elon Musk
Sluiten