Jutta
Jutta Life 12 mei 2019

Dankzij deze simpele actie wil je lief vaker seks

Wat doe je als je zin hebt in sexytime met je lief? Je ruimt de boel op, zoekt naar een lekkere playlist en steekt kaarsjes aan om haar in the mood te brengen. Verrassend genoeg zijn het niet die kaarsen of de muziek die de slaagkansen van je snode plannetje zo hoog maken, maar is het dat propere huis dat je meer seks oplevert. 

Neen, dit is geen complot van een stelletje gefrustreerde huisvrouwen, er werd een echt onderzoek uitgevoerd naar de relatie tussen seks en rommel. De enquête van Decluttr bij duizend mensen wees uit dat maar liefst 44 procent van de ondervraagden liever een proper huis heeft dan seks. En dat is nog niet het hele verhaal: de helft van de respondenten gaf aan liever weer bij hun ouders te gaan wonen – waar seks hebben ietwat minder aangenaam is – dan samen te wonen in een rommelig huis.

Zo belangrijk is een proper huis

Dat een rommelig huis een reden kan zijn voor een break-up klinkt nogal onwaarschijnlijk, maar toch geeft veertig procent aan dat dit uit eindelijk een doorslaggevende factor zou kunnen zijn om de relatie te verbreken. Of dat de enige reden is om het uit te maken is twijfelachtig, maar als je lief zegt dat je je rotzooi moet leren opruimen neem je dat maar beter serieus.

Nóg meer seks als je de slaapkamer opruimt

Zelfs als jij weinig moeite hebt met (je eigen) rommel kun je je misschien wel inbeelden dat je lief wel warm wordt van een proper huis. Maar heeft een rommelig huis ook echt invloed op je seksleven? Het is toch moeilijk voor te stellen dat je libido daalt als er eens sokken op de vloer rondslingeren, niet?

Wat dat betreft zit je inderdaad safe, blijkt uit het onderzoek. Maar nu komt het interessante: de helft van de groep voelt zich meer aangetrokken tot zijn of haar partner wanneer die de huishoudelijke takenlijst heeft volbracht. Een opgeruimde slaapkamer telt overigens voor extra punten, want zestig procent (60!) van de ondervraagden geeft aan dan waarschijnlijk meer zin te hebben in seks.

Mannen, doe er je voordeel mee.

Zo maak je nog snel je hele huis proper voor je date komt

Bron: Mindbodygreen

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dankzij deze simpele actie wil je lief vaker seks
Sluiten