Jelle
Jelle Stuff 9 mrt 2019

Speel nu ook PS4-games op je iPhone en iPad

De PlayStation 4 was de revelatie van de afgelopen jaren, maar hij heeft natuurlijk één groot nadeel: als je kleine broertje de tv heeft ingepalmd, kun jij niet bij je spelcomputer. Gelukkig kun je via Remote Play ook op een ander scherm spelen – zoals de PlayStation Vita, maar ook je laptop, desktop, of smartphone leent zich hiertoe. Xperia-smartphones konden het al langer, nu kan het ook op je iPhone of iPad. 

Speel PS4-games op je iPhone

Het is wel nodig om eerst je PlayStation 4 te updaten, want je hebt versie 6.50 nodig om op je iPhone te kunnen gamen. Vervolgens heb je de juiste app nodig om gebruik te kunnen maken van Remote Play. Die download je hier. Als je dat hebt gedaan, kun je een verbinding gaan maken tussen je PS4 en je iPhone en iPad. En vanaf dat moment kun je dus je PS4-games ook op je iPhone spelen.

ps4 iphone

Of je dat ook wilt, is een andere vraag natuurlijk. Momenteel is het namelijk niet mogelijk om een PS4-controller aan je iPhone te koppelen en dus ben je aangewezen op een virtuele controller op je scherm waarmee je de game moet besturen – en dat is natuurlijk veel minder fijn.

Wanneer je snel even een simpele arcade-game wilt spelen kan de nieuwe functie dus best handig zijn, maar veertig uur doorbrengen in een grote game als ‘God of War’ lijkt een absolute no-go te zijn. Hopelijk kunnen we binnenkort dus ook een controller gebruiken om via de iPhone te gamen.

En als het toch wat mag kosten kun je maar beter in een (overdreven) degelijke controller investeren.

Deze PS4-controller kost je een slordige 12.000 euro

Bron: Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Speel nu ook PS4-games op je iPhone en iPad
Sluiten