Lesley
Lesley Life 14 sep 2019

Deze pub betaalt je grafsteen als je sterft door hun enorme hamburger

Engelse pubs ken je vast vooral van hun enorme pints – of die te drinken zijn is weer een ander verhaal, maar bier is bier. Vaak serveren ze er ook een discutabele portie fish and chips bij voor een rib en een nier vijftien pond. Deze pub pakt het anders aan en serveert een 12.000 calorieën tellende hamburger – en mocht je de burger niet overleven, betalen ze je grafsteen nog ook. 

The George Pub and Grill

Zoals wel meer Britse pubs werd ook deze vernoemd naar een lid van de koninklijke familie. Wij gokken dat prins George deze gigantische burger nog niet opkrijgt, but then again – wie wel? De monsterburger heet – toepasselijk – de Big Ben nr. 10 en het is een opeenhoping van tien aparte burgers, elk voorzien van een laagje kaas en – uiteraard – enkele reepjes spek.

De burger weegt in totaal 1,5 kilo en kost je 31 euro. Da’s niet weinig, maar wij gokken dat je de komende achtenveertig uur niet meer hoeft te eten nadat je je tanden in dit ding hebt gezet. De burger wordt namelijk ook geserveerd met een royale portie frieten.

View this post on Instagram

We dont mess about here #meat #grill #pub #bar #burger #cheeseburger #cheese #beef #lovemeat

A post shared by The George Pub And Grill (@georgepubgrill) on

Een burger met risico’s

De eigenaars van de pub beseffen zelf ook wel dat hun burger niet de meest gezonde optie van de menukaart is, en daarom voorzien ze een compensatie. Mocht je overlijden terwijl je de burger aan het verorberen bent, dan neemt de pub de kosten van de grafsteen voor zich. De precieze ‘compensatie’ bedraagt 539 euro, wat volgens de eigenaars zou moeten volstaan.

Enkele dappere zielen gingen de uitdaging al aan – en gelukkig kwam er geen grafsteen aan te pas. Kyle Gibson, een wedstrijd-eter, kreeg het volgens The Mirror voor elkaar om de burger in slechts 21 minuten en 56 seconden naar binnen te werken.

Lees ook:

Metro

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze pub betaalt je grafsteen als je sterft door hun enorme hamburger
Sluiten