Jill
Jill Entertainment 12 okt 2019

Kwaad tijdens de match van je favoriete club? Deze hockeyploeg vond de oplossing

Je kent het gevoel vast wel: je club staat op het punt te winnen tot dat ene onfortuinlijke punt van de tegenstander in de toegevoegde tijd. Of dat gevoel wanneer je favoriete speler onterecht rood krijgt van de scheidsrechter. Precies voor die momenten zocht hockeyclub Philadelphia Flyers een oplossing – en die vonden ze in de vorm van een rage room.

Rage room

Voor zij die nog nooit van een rage room gehoord hebben: het is een ruimte die speciaal is ingericht om al je woede kwijt te kunnen. Hoe je die woede precies kwijtraakt? Je mag alles stukslaan, van de computer tot de borden en spiegels. Je krijgt bovendien een hele resem tools om los te gaan, zoals een gitaar en een baseballbat.

Fans van Philadelphia Flyers

De Philadelphia Flyers is een team in de Amerikaanse Nationale hockeyleague. De laatste jaren echter (lees: de vier laatste decennia) was het moeilijk voor hen om successen te boeken en dat zorgde voor heel wat frustraties bij de fans.

rageroom Philadelphia Flyers

Zij werden onder andere al betrapt op sneeuwballen en batterijen gooien, maar gingen ook al op de vuist met (politie)paarden en de atleten zelf.

Rage room van Philadelphia Flyers

Hoog tijd om dat aan te pakken, dachten de beheerders van het stadion. Als onderdeel van een renovatie met een kostenplaatje van maar liefst 230 miljoen euro, installeerden ze een rage room.

Daar kan tot veertien keer per match een fan gedurende vijf minuten alles kort en klein slaan om daarna sereen verder te kijken. Misschien brengen die scherven zelfs geluk zodat het tij in de wedstrijd keert.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Kwaad tijdens de match van je favoriete club? Deze hockeyploeg vond de oplossing
Sluiten