Redactie
Redactie Wheels 13 feb 2020

Red Bull toont RB16: Nieuwe auto van Verstappen heeft een vreemd neusje

Langzaam maar zeker is de Formule 1 aan het ontwaken uit zijn winterslaap. Verschillende teams hebben hun auto voor 2020 al aan het grote publiek getoond. Red Bull liet ons wat langer wachten, maar heeft vandaag dan ook hun nieuwe Formule 1 bolide uit de doeken gedaan. Maak kennis met de auto waarin Max Verstappen dit jaar gaat strijden om de wereldtitel: de RB16.

Wat direct opvalt, is de livery. Dit is de kleurstelling en de bestickering van de auto. Deze lijkt sterk op die van de auto waar Max Verstappen vorig jaar in te zien was. Dat is ook niet de reden waarom we het benoemen. Het is namelijk opvallend dat deze nu al getoond wordt. In de afgelopen jaren kregen we altijd eerst een versie met een camo-kleurstelling. Nu kiest Red Bull er, net als vele andere teams, voor om direct de definitieve versie van hun nieuwe auto te tonen.

De nieuwe formule 1 auto van Verstappen

De RB16 lijkt verder sterk op zijn voorganger: de RB15. Dat komt niet als een verrassing, want de regels zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. De sidepods lijken op het eerst oog wat eerder naar binnen te lopen. Dit zou ermee te maken kunnen hebben dat de Honda-motor en de versnellingsbak wat compacter zijn geworden. Voor verdere veranderingen moet je goed gaan zoeken, behalve de neus dan. Daar zit namelijk de grootste vernieuwing.

De bijzondere neus van de RB16.

Red Bull reed in 2019 ook al met een open neus, en gaat dat in het nieuwe jaar ook weer doen. Toch is er wel een flink verschil te ontdekken tussen de neus van de RB 16 en die van de RB15. De nieuwe auto van Max Verstappen heeft nu namelijk een neus die is voorzien van twee extra luchtinlaten. Wat deze precies doen is nog onduidelijk, maar de nieuwe neus is ongetwijfeld ontwikkeld om de vuile lucht op een efficiëntere manier langs en door de auto te laten lopen.

Nieuwe neus de sleutel tot succes?

In hoeverre de nieuwe neus van de RB16 invloed gaat hebben op de prestaties is natuurlijk afwachten. Gelukkig gaat dat wachten niet lang meer duren. Op 19 februari zal Max Verstappen tijdens de wintertest zijn eerste echte rondjes gaan rijden. Dit zal gaan gebeuren op het circuit van Barcelona. Een week later komen de auto’s opnieuw naar buiten voor de tweede wintertest. Dat is ook gelijk de generale repetitie voor het echte werk: de Grand Prix van Australië op 15 maart.

Reageer op artikel:
Red Bull toont RB16: Nieuwe auto van Verstappen heeft een vreemd neusje
Sluiten