Jelle
Jelle Entertainment 15 mei 2019

‘Red Dead Online’ is klaar voor nieuwe stap

Iets meer dan een maand na de release van ‘Red Ded Redemption 2’ bracht ontwikkelaar Rockstar Games de online-modus uit onder de noemer ‘Red Dead Online’. Zo’n half jaar later is het tijd om afscheid te nemen van de bètafase en over te stappen op de real deal.

Als je als sinds de release ‘Red Dead Online’ aan het spelen bent is de kans redelijk groot dat er heel wat misliep tijdens het gamen. Zeker in het begin waren de mogelijkheden beperkt en liep niet alles even lekker.

In het afgelopen half jaar is er echter veel content toegevoegd aan de game en nu, met de officiële lancering van het spel, is er meteen nog wat nieuwe content bijgekomen. Zo krijg je een paar nieuwe coöperatieve missies voorgeschoteld die je met vrienden of vreemden kan spelen. Verder zijn er ook een aantal nieuwe free roam-missies en nieuwe dynamische evenementen in de game te vinden.

Offensief of defensief spelen in ‘Red Dead Online’

Vond je het vervelend dat andere spelers je zomaar konden afschieten terwijl jij rustig uit jagen was? In het player-menu van ‘Red Dead Online’ kun je kiezen uit twee speelstanden. De offensive-modus staat standaard ingesteld, daarbij kan je vrolijk andere spelers afknallen.

Wie daar een hekel aan heeft kiest voor de defensive-speelstijl. Op de kaart krijg je dan een schildicoon. Andere spelers die in de online wereld rondwaren kunnen dan geen gebruik maken van een auto-aim, een lasso of een fysieke aanval. Als ze je alsnog aanvallen krijgen zij een straf in het hostility-systeem: scoor je daar veel minpunten, dan word je een gewild doelwit voor anderen.

'Red Dead Online' is klaar voor nieuwe stap

Meer updates en drie rollen

De ontwikkelaar van ‘Red Dead Online’ beloofde de aankomende vier weken nog meer nieuwe content beschikbaar te maken, in de vorm van free roam-missies en nieuwe modi. In de zomer volgt er nog een grote update, waarbij je zal kunnen kiezen uit drie rollen.

Per rol zijn er bepaalde gameplay-mogelijkheden. Als bountyhunter heb je het op criminelen gemunt, als collector ga je op schattenjacht en als trader kun je in een kamp handel gaan drijven. Daar volgt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort meer nieuwst over.

'Red Dead Online' is klaar voor nieuwe stap

Heb jij in tegenstelling tot twintig miljoen enthousiastelingen nog geen ‘Red Dead Redemption 2’ gespeeld? Hoog tijd dat daar verandering in komt en dit is de reden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
‘Red Dead Online’ is klaar voor nieuwe stap
Sluiten